Izvor: RTS, 26.Jan.2021, 16:34

Uručeni ključevi nove kuće porodici Mirić u Gračanici

Ljiljani Mirić uručeni su ključevi nove kuće u Gračanici, u kojoj će živeti sa dvoje dece i majkom.
Mirićeva je izjavila da je presrećna što je njena četvoročlana porodica nakon deset godina plaćanja podstanarske kirije, dobila svoj dom.
"Nije uopšte lako biti podstanar deset godina, pri tom sam ja samohrani roditelj. Imam i zdravstveni problem sa ćerkicom i veoma sam zahvalna na tome što su baš nama sagradili dom", rekla je Mirićeva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Sredstva za gradnju kuće porodici Ljiljane Mirić izdvojilo je Ministarstvo za povratak i zajednice u kosovskoj vladi.
Ključeve joj je uručio ministar za povratak Dalibor Jevtić, u prisustvu drugih srpskih predstavnika u kosovskoj vladi i skupštini, Gorana Rakića i Igora Simića, te predsednika Opštine u Gračanici Srđana Popovića.
Oni su nakon dodele ključeva u Gračanici, obišli Ugljare gde se završava renoviranje stambenih objekata za zbrinjavanje 21 srpske porodice. Radove na objektima u Ugljaru sa 215.000 evra finansira Ministarstvo za povratak i Kancelarija EU na Kosovu.
Dalibor Jevtić je najavio da će ove porodice u nove stanove moću da se usele sredinom februara. Kazao da je u opštini Gračanica u protekle dve godine izgrađeno šezdeset kuća koje će pomoći opstanku Srba u toj sredini.
Najavljeno je i da će svakoj srpskoj porodici koja je pertrpela štetu u poplavama pomoći da otklone posledice – da renoviraju kuće ili na neki drugi način.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.