Uručene godišnje nagrade UNS-a, Goranki Matić nagrada za životno delo

Izvor: Beta, 21.Dec.2019, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uručene godišnje nagrade UNS-a, Goranki Matić nagrada za životno delo

Udruženje novinara Srbije (UNS) uručilo je danas novinarske nagrade za 2019. godinu, a žiri je jednoglasno odlučio da Nagradu za životno delo dodeli fotografkinji Goranki Matić.U obrazloženju žirija navodi se da je Matić jedna od "legendi našeg novinarstva i dobri duh nekoliko istorijskih beogradskih redakcija", kao i da je "smatraju jednom od najznačajnijih vizuelnih umetnica sa ovih prostora".Matić se fotografijom bavi od 1980. godine, a njene fotografije objavljivane su u jugoslovenskom rok časopisu "Džuboks", u "Dugi", ljubljanskom "Delu", kao i u "Poltici".Bila je urednica fotografije u "Vremenu", "Politici" i na Radio-televiziji Srbije.Nagradu za uredjivanje "Dimitrije Davidović" dobio je glavni i odgovorni urednik Drugog programa Radio-televizije Vojvodine Atila Marton.Kako se navodi u obrazloženju žirija, emisijama iz programa manjinskih zajednica značajno je doprineo da devet redakcija na jezicima nacionalnih zajednica budu stabilne i jake.Nagradu "Bogdan Tirnanić" za komentar/kolumnu dobio je urednik ekonomske rubrike lista "Danas" Aleksandar Milošević.U obrazložnju nagrade navodi se da je Milošević uspeo da dokaže da komplikovane ekonomske teme mogu biti napisane jednostavnim i razumljivim jezikom i da je političke manipulacije ekonomskim rezultatima moguće razobličiti u jednom komentaru, kao i da ekonomija može biti zanimljiva i prosečnom čitaocu.Nagrada "Laza Kostić" u kategoriji vest i izveštaj uručena je novinaru nedeljnika NIN ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Uredniku Danasa Aleksandru Miloševiću uručena nagrada „Bogdan Tirnanić“

Izvor: Danas, 21.Dec.2019

Udruženje novinara Srbije (UNS) uručilo je danas, na svoj 138. rođendan, godišnje nagrade najboljim novinarima, a nagradu u kategoriji kolumni pod nazivom "Bogdanom Tirnanić" dobio je urednik ekonomske rubrike i kolumnista Danasa Aleksandar Milošević.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.