Uriniranje po vratima crkve ne može biti posledica samo alkohola, bilo je namere

Izvor: B92, 05.Maj.2021, 08:27

"Uriniranje po vratima crkve ne može biti posledica samo alkohola, bilo je namere"

Za skrnavljenje crkve u Crnoj Gori nema opravdanja i to nije mogao da uradi neko bez namere, ocenjuje dekan Fakulteta za studije bezbednosti Miroslav Bjegović.

Crnogorski mediji objavili su da je Danilo Adžić u društvu bivšeg fudbalera Bokelja Miloša Banićevića i karatiste Filipa Krivokapića skrnavio vrata jedne crkve.

Bjegović napominje da koliko god neko bio u alkoholisanom stanju, nije to moglo da mu padne na pamet baš u noći za vreme najvećeg hrišćanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << praznika Vaskrsa.

"Za ovakve stvari nema opravdanje, koliko god da je čovek pod uticajem allokohla, to mu ne bi palo na pamet, mislim da je to unapred smišljeno", ocenio je Bjegović za TV Prva.

Prema njegovim rečima, taj gest je poruka Sprskoj pravoslavnoj crkvi i Srbima u Crnoj Gori da im tu nije mesto.

"U tim rečima se vidi nacionalna mržnja, izražnena na nacionalnoj osnovi. Nosi duboke poruke neprijateljstva što za Crnu Goru nažalost nije nepoznanica", navodi on.

Bjegović kaže da svi vinovici tog događaja moraju biti osuđeni i kažnjeni.

"Očekujem da da se istraži bar ko su njihovi nalogodavci, prvenstevno mislim na odbornika DPS, da li je dobio instrukciju od koga i šta", zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.