Uragan Vilja HRLI ka Meksiku: Pre nego što udari u kopno, biće JOŠ JAČI (MAPA)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2018, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uragan Vilja HRLI ka Meksiku: Pre nego što udari u kopno, biće JOŠ JAČI (MAPA)

Novoformirani uragan "Vilja" brzo dobija na snazi u blizini pacifičke obale Meksika i trenutno je dostigao treću kategoriju, a američki Nacionalni centar za uragane predviđa da će centralne delove Meksika pogoditi u utorak.

Američki Nacionalni centar za uragane prognozira i da će "Vilja" dostići status četvrte kategorije pre nego što pogodi kopno.

Uragan prate vetrovi koji duvaju brizinom i do 185 kilometara na sat.

Latest track on Hurricane #Willa, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << from the @NHC_Pacific. It is projected to become a MAJOR Hurricane by midnight, tonight. This storm is rapidly intensifying.

Impacts to Texas-Thursday. Quick-hitting rainfall poss.@abc13houston https://t.co/3Qob5hVbv6 pic.twitter.com/gdKjpXI3li

— Collin Myers ABC13 (@collinabc13) October 21, 2018

"Vilja" bi mogao da postane veliki uragan do ponedeljka ujutro, obali bi mogao približiti do utorka uveče.

U međuvremenu, tropska oluja "Visente" je oslabila krećući se ka jugu, a meteorolozi predviđaju da bi se mogla približiti centralnopacifičkoj obali u utorak uveče.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Uragan Vilja dostigao četvrtu kategoriju, juri ka Meksiku 230 kilometara na sat

Izvor: Blic, 22.Okt.2018, 08:33

Novoformirani uragan "Vilja" veoma brzo dobija na snazi i trenutno je dostigao izuzetno opasnu četvrtu kategoriju na istoku Pacifika, a američki Nacionalni centar za uragane predviđa da će centralne delove Meksika pogoditi u utorak.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.