Upozorenje: Pljuskovi i nepogode tokom popodneva i večeri

Izvor: RTS, 07.Jul.2019, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozorenje: Pljuskovi i nepogode tokom popodneva i večeri

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda objavljen je crveni meteoalarm za centralni deo zemlje, dok je za veći deo Srbije izdat narandžasti meteoalarm.
U Srbiji se danas tokom prepodneva u većem delu zemlje očekuje pretežno sunčano, ali će na severu Vojvodine početi postepeno naoblačenje mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Takvo vreme će se posle podne i uveče proširiti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na zapadne i centralne krajeve, dok će se samo na krajnjem jugu i jugoistoku zadržati suvo i veoma toplo. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni, u zoni padavina jak. 
Na osnovu upozorenja dobijenog od RHMZ-a da je u Beogradu na snazi narandžasti, a u okruženju crveni meteoalarm, komandant Štaba za vandredne situacije gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić održao je vandrednu sednicu štaba i naložio da se svi resursi stave u maksimalnu pripravnost.
Zbog najavljanog nevremena koje se očekuje u Beogradu sve komunalne službe su u maksimalnoj pripravnosti. Prema prognozi RHMZ-a u popodnevnim časovima očekuju se padavine od oko 20 litara po metru kvadratnom u vremenskom periodu od tri sata. Najavljen je olujni vetar i moguća lokalna pojava grada", rekao je Radojičić. 
U Beogradu će ujutro i pre podne biti pretežno sunčano, sredinom dana naoblačenje, posle podne i uveče s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U pojedinim delovima grada očekuju se nepogode s gradom i obilnijim padavinama.
Jutarnja temperatura oko 23, najviša dnevna oko 33 stepena.
Početkom sledeće sedmice svežije. Do srede promenljivo oblačno, na severu uglavnom suvo, u ostalim krajevima mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima izraženijim u južnim krajevima.
U četvrtak i petak u većem delu zemlje uglavnom suvo. Od subote promenljivo oblačno s kišom i lokalnim pljuskovima i grmljavinom.
Narandžasti meteo alarm označava prognozirane opasne vremenske prilike koje mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NARANDžASTI METEO-ALARM ZA CELU SRBIJU: Opasne vremenske prilike i nepogode s gradom i obilnim padavinama

Izvor: Večernje novosti, 07.Jul.2019

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) objavljen je narandžasti meteo-alarm za područje cele Srbije Posle podne, uveče i tokom noći u severnim, zapadnim i centralnim krajevima Srbije lokalno se očekuju vremenske nepogode: obilni pljuskovi, grmljavine, pojava...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.