Upozoravam ih da se povuku, ili će definitivno zažaliti

Izvor: B92, 27.Jan.2020, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Upozoravam ih da se povuku, ili će definitivno zažaliti"

Šef iranske Revolucionarne garde upozorio je da će se garda osvetiti SAD i izraelskim komandantima ako SAD nastave da prete istaknutim iranskim generalima.

"Upozoravam ih da se povuku sa ovog polja", rekao je državnoj televiziji iranski general Hosein Salami, upozorivši da će, ukoliko to ne učine, "definitivno zažaliti'.

U američkom vazdušnom napadu dronom 3. januara kod aerodroma u Bagdadu ubijen je najmoćniji iranski general Kasim Sulejmani, koji je predvodio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kuds jedinice Revolucionarne garde. Pet dana kasnije Iran je ispalio rakete na dve baze u Iraku u kom su smeštene i američke snage, podseća AP.

Sulejmanija je nasledio Esmail Gani koji je poručio da će nastaviti putem svog predhodnika.

Salami je reagovao na komentare američkog specijalnog predstavnika za Iran Brajana Huka, koje je izneo prošle nedelje na ekonomskom forumu u Davosu za jedan saudijski list.

Upitan da prokomentariše Ganijevo obećanje, Huk je za list "Ašark avsat" rekao:"Ukoliko bude pratio sličan put ubijanjem Amerikanaca, zadesiće ga ista sudbina".

Salami je istakao da i SAD i Izrael treba da znaju da ukoliko budu pretili iranskim generalima "niko od njih neće naći bezbedno mesto" za život.

On je naveo da će reakcija Irana na stalne pretnje biti "potpuno drugačija", ne iznoseći detalje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šef iranske Garde upozorava: Osveta, ako SAD nastave sa prijetnjama

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jan.2020

TEHERAN - Šef iranske Revolucionarne garde upozorio je danas da će se garda osvetiti američkim i izraelskim komandantima ako SAD nastave da prijete istaknutim iranskim generalima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.