Umro najozloglašeniji masovni ubica Čarls Menson

Izvor: B92, 20.Nov.2017, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro najozloglašeniji masovni ubica Čarls Menson

Bejkersfild -- Umro je masovni ubica Čarls Menson, lider sekte koji je tokom šezdesetih upravljao ubistvima koja su počinili sledbenici njegove "Porodice".

To su objavili zvaničnici zatvora u Kaliforniji u kojem je izdržavao kaznu, prenosi Rojters.

Podsetimo, pre četriri dana američki mediji su preneli kao hitnu vest da je 83-godišnji Menson prebačen u bolnicu zbog izuzetno lošeg zdravstvenog stanja i da se pretpostavlja da se ovoga puta "neće izvući". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Menson se nalazio u bolnici u Bejkersfildu, u Kaliforniji.

TMZ je podsetio da je to drugi put ove godine da je Menson hitno hospitalizovan.

Menson je inače najpoznatiji masovni ubica dvadesetog veka, organizovao je sektu koja je u njegovo ime ubila oko 35 ljudi, mada tačan broj nije poznat. Inače, on sam nije "uprljao" ruke nijednim ubistvom.

Rođen je u Sinsinatiju 1934. godine. Oca nije upoznao, a majka ga nije želela pa je odrastao na ulici. Do 1967. godine u zatvoru je proveo više od 17 godina. Te godine preselio se u Los Anđeles i počeo da okuplja "Porodicu". Inspirisan pesmom Bitlsa "Helter Skelter" kao i Otkrovenjem Jovanovim, poverovao je da se bliži rat rasa i nuklearni napad.

Tokom noći 9. avgusta 1969. svojim ljudima je naredio da ubiju Šeron Tejt, ženu reditelja Romana Polanskog, koja je bila u osmom mesecu trudnoće - imala je 16 uboda nožem po telu.

Članovi Mensonove sekte ubili su i Stivena Parenta, Džeja Sebringa, Ebigejl Folger i Vojceka Frikovskog, koji su se nalazili u kući, a na vratima je krvlju bila ispisana reč "svinje".

Sledeće noći ubijeni su Leno i Rozmari la Bjanka. Ovoga puta Menson je lično uhvatio žrtve i vezao ih da bi tek onda naredio svojim ljudima da ih ubiju. Ipak, ni tada on nije potegao oružje, i na njih niko ne bi posumnjao da Suzan Etkins nije uhvaćena zbog ubistva Gerija Hinmana.

Iako Menson nije lično učestvovao u ubistvima, osuđen je zbog planiranja i naredbe. U martu 1971. izrečena mu je smrtna kazna, ali je zamenjena doživotnom.

Mensonovo ime od tada je često pominjano u muzici, filmovima, na televiziji i inače u popularnoj kulturi, a dao je i više intervjua za medije.

"Nikada nisam nikoga ubio... Kada bih počeo da ubijam nikoga više ne bi bilo", rekao je Menson u jednom intervjuu i dodao da "njegova deca dolaze"

U jednom intervjuu izvređao je jednog od najpoznatijih serijskih ubica u istoriji Teda Bandija. Osim toga, na pitanje novinara da u jednoj rečenici kaže ko je Čarls Menson, nakon niza bizarnih izraza lica, rekao je: "Niko".

Drugom prilikom na pitanje "da li je Čarls Menson lud", odgovorio je: "Naravno, šta god to značilo. Lud je kao Ludi Šeširdžija. Kakve to ima veze? Nekada davno je nešto značilo biti lud, danas su svi ludi".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umro Čarls Menson

Izvor: Radio 021, 20.Nov.2017

Masovni ubica Čarls Menson preminuo je u 83. godini...To su objavili zvaničnici zatvora u Kaliforniji u kojem je izdržavao kaznu...Menson je prošle nedelje u pratnji policije prebačen u bolnicu u Bejkersfildu gde mu je ukazana medicinska pomoć. On je i u januaru bio u bolnici da bi bio operisan...

Nastavak na Radio 021...

Umro najozloglašeniji serijski ubica Čarls Menson

Izvor: Vesti-online.com, 20.Nov.2017

Masovni ubica Čarls Menson, lider sekte koji je tokom 60-ih godina prošlog veka upravljao ubistvima koje su počinili sledbenici njegove "Porodice", umro je...To su objavili zvaničnici zatvora u Kaliforniji u kojem je izdržavao kaznu, prenosi Rojters...To su objavili zvaničnici zatvora u Kaliforniji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.