Umire najstrašniji masovni ubica sa kukastim krstom na čelu

Izvor: Prva.rs, 16.Nov.2017, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umire najstrašniji masovni ubica sa kukastim krstom na čelu

Američki ubica Čarls Menson, čija je sekta ubila oko 35 ljudi, među kojima i trudnu glumicu Šeron Tejt, nalazi se u bolnici u kritičnom stanju, javljau američki mediji. Mediji javljaju da je Čarls Menson (83) pre tri dana u pratnji policije prebačen u bolnicu u Bejkersfildu, gde mu je ukazana medicinska pomoć. Portal TMZ podseća da je ovo drugi put ove godine da je Menson, koji ima 83 godine, hitno hospitalizovan.
Mislio da je "reinkarnacija Hrista"
Menson je tokom šezdesetih >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << godina u kalifornijskoj pustinji osnovao zajednicu "Porodica". Smatrao je sebe "reinkarnacijom Hrista" i podstakao sledbenike na niz ubistava ne bi li izazvao rasni rat crnaca i belaca, u kojem bi, po Mensonu, pobedili belci.
Tokom noći 9. avgusta 1969. on je svojim ljudima naredio da ubiju Šeron Tejt, ženu reditelja Romana Polanskog, koja je bila u osmom mesecu trudnoće. Na njenom telu je bilo 16 uboda nožem.
Glumica nije bila jedina žrtva. Članovi Mensonove sekte ubili su i Stivena Parenta, Džeja Sebringa, Ebigejl Folger i Vojceka Frikovskog, koji su se nalazili u kući.
Na vratima je krvlju bila ispisana reč: "Svinje".
Sledeće noći ubijeni su Leno i Rozmari La Bjanka. Ovoga puta Menson je lično uhvatio žrtve i vezao ih da bi tek onda naredio svojim ljudima da ih ubiju.
Ipak, ni tada on nije potegao oružje, i na njih niko ne bi posumnjao da Suzan Etkins nije uhvaćena zbog ubistva Gerija Hinmana.
Iako Menson nije lično učestvovao u ubistvima, osuđen je zbog planiranja i naredbe. U martu 1971. izrečena mu je smrtna kazna, ali je zamenjena doživotnom.
On je sa četvoro sledbenika 1971. osuđen na smrt zbog ubistva sedam ljudi u avgustu 1969, među njima i Šeron Tejt, glumice i žene reditelja Romana Polanskog, tada u devetom mesecu trudnoće. Kazne su im naknadno preinačene u doživotni zatvor.
Krajem 2014. Menson je zatražio dozvolu da se oženi Efton Elejn Barton (26) ali od toga nije bilo ništa.
Zahtev za uslovnu slobodu mu je odbijen 2012. a sledeći mogući termin je 2027. godine.

Izvor: Mondo

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.