Kolinda: U poboljšanje odnosa sa Srbijom uložila sam...

Izvor: B92, 28.Sep.2018, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolinda: U poboljšanje odnosa sa Srbijom uložila sam...

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da je uložila svoj “politički kapital” u poboljšanje odnosa Hrvatske i Srbije.

Grabar Kitarović dodala je da “zapaljive izjave” iz Beograda mogu naneti nepopravljivu štetu odnosima susednih država, piše hrvatski Index.

"Uložila sam politički kapital u poboljšanje odnosa sa Srbijom, ali nisam srećna zbog zapaljive retorike koja dolazi s druge strane. Dovoljna je jedna reč da izazove nepopravljivu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << štetu ", rekla je Grabar Kitarović.

Kolinda Grabar Kitarović rekla je i da je Hrvatska jedan od najvećih zagovornika ulaska u EU zemalja jugoistične Evrope, uključujući i Srbiju.

"Želimo da Srbija napreduje prema EU, ali mora ispuniti sve uslove koje je ispunila Hrvatska", istakakla je.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kolinda: Nisam srećna zbog izjava iz Srbije, ali želimo normalizaciju

Izvor: VOA, 28.Sep.2018

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da joj smeta zapaljiva retorika, koja stiže iz Srbije. Govoreći u Vašingtonu, na skupu u Institutu Brukings, Grabar-Kitarović je naglasila da je "investirala mnogo političkog kapšitala u poboljšanje odnosa" dve zemlje, ali da "nije srećna"...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.