Ulice za bicikliste: Krizni štab da preporuči fizičku aktivnost, uz mere opreza

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Apr.2020, 15:26

Ulice za bicikliste: Krizni štab da preporuči fizičku aktivnost, uz mere opreza

Udruženje "Ulice za bicikliste" zatražilo je od Kriznog štaba za koronavirus da građanima preporuči fizičku aktivnosti i vožnju bicikala, uz mere opreza i uzdržavanje od kontakta, kako ne bi doprineli širenju pandemije.

Komentarišući gostovanje premijerke Srbije Ane Brnabić, epidemiologa Predraga Kona i doktora Branimira Nestorovića na televiziji i izjave Nestorovića da građani i dalje šetaju i voze bicikle i time praktično ugrožavaju druge, to udruženje je saopštilo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da se aktivnosti na otvorenom nikako ne smeju osuđivati.

"Takav kontakt se svakodnevno dešava u redovima u bankama, poštama, prodavnicama. Ne nose svi maske i rukavice i ne poštuje se distanca od dva metra razmaka. Isto se dešava i ispred fast fudova, kao i u fabrikama u kojima strani investitori stavljaju profit ispred zdravlja nacije, terajući radnike da se guraju u prepunim autobusima i stoje udaljeni pola metra jedni od drugih u proizvodnim linijama, sve to u jeku epidemije", navodi se u saopštenju.

Oni kažu i da premijerka Ana Brnabić i doktor Branimir Nestorović "(slučajno ili namerno) žmure i na vesti o katastrofalnom javašluku koje stižu iz bolnica širom Srbije".

Podsetili su i na to da su fizičke aktivnosti kao što su džogiranje i vožnja bicikla ohrabrene od Svetske zdravstvene federacije, ali i u zemljama širom regiona, kao i u Nemačkoj, Engleskoj, Norveškoj i Mađarskoj i to zbog svog lekovitog delovanja na imuni sistem i prevenciju od kardiovaskularnih bolesti, kao i redukciju stresa.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ulice za bicikliste: Krizni štab da preporuči fizičku aktivnost, uz mere opreza

Izvor: Danas, 06.Apr.2020

Udruženje "Ulice za bicikliste" zatražilo je od Kriznog štaba za korona virus da građanima preporuči fizičku aktivnosti i vožnju bicikala, uz mere opreza i uzdržavanje od kontakta, kako ne bi doprineli širenju pandemije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.