Ukusna kremasta torta sa dva fila bez pečenja koja je spremna za samo 15 minuta (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 09.Mar.2019, 04:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukusna kremasta torta sa dva fila bez pečenja koja je spremna za samo 15 minuta (VIDEO)

Kada vam se jede nešto lagano i kremasto ova torta je pravi izbor, a ono što je sjajno jeste to da je gotova za samo 15 minuta.

Za pripremu ove torte potrebno je:

- 400-500g keksa;

- 400ml slatke pavlake;

- 4-5 kašika šećera u prahu;

- 1 kašika vanilin šećera;

- 1-1,5 kašika kakao phara.

Za glazuru je potrebno 60-70g čokolade za kuvanje i 100ml slatke pavlake.

Slatku pavlaku, šećer u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prahu i vanilin šećer stavite u posudu i mutite mikserom dok ne dobijete gust krem. Podelite smesu na dva dela i u jedan umešajte kakao prah.

Četvrtastu kutiju od sladoleda obložite providnom folijom pa na dno stavite polovinu svetlog krema. Preko poređajte keks pa preko njega opet svetli fil. Stavite još jedan red keksa pa polovinu tamnog fila, red keksa i drugu polovinu tamnog fila. Završite sa redom keksa.

Prekrijte tortu folijom i stavite u frižider da odstoji sat ili dva da se stegne.

Za glazuru prokuvajte slatku pavlaku, ali pazite da ne provri pa je sklonite sa ringle. Dodajte čokoladu i promešajte da se lepo sjedini.

Izvadite tortu iz frižidera, sklonite foliju i lagano je okrenite na tacnu. Sklonite foliju i sipajte glazuru preko torte, ohladite je malo i ukrasite po želji pre služenja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.