Ukrajina puca, Porošenko i ekipa u PANICI: RAĐA se još jedna RUSKA REPUBLIKA na istoku zemlje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2018, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina puca, Porošenko i ekipa u PANICI: RAĐA se još jedna RUSKA REPUBLIKA na istoku zemlje!

Hoće rat, dobiće ga!

Predsednik Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko izjavio je da Ukrajinu u najskorije očekuju "velike političke promene".      Zamoljen da objasni šta tačno ima u vidu, nije se libio da kaže da su uskoro "može pojaviti Harkovska Narodna Republika".

Pročitajte i:

Zaharčenko je i jedno i drugo rekao prilikom susreta sa studentima Donbaske nacionalne akademije za građevinarstvo i arhitekturu.

Za vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nastupa, prvo je naglasio da armije donbaskih republika ne ratuju protiv naroda Ukrajine i da je Donbas u konfliktu samo sa onima u Ukrajini koji su "zaraženi virusom nacizma i fašizma".

Potom je naveo da u armijama DNR i LNR i dosta ljudi koji su ih Harkovske, Hersonske, Dnjepropetrovske, Nikolajevske i Zaporoške oblasti, kao i onih koji su rođeni u Kijevu, Lavovu, Užgorodu ili Vinici. Situaciju u Ukrajini uporedio je sa "prezategnutom strunom" i nastavio:

- Uopšte neću biti iznenađen ako se na teritoriji Ukrajine u najskorije vreme pojave nove narodne republike. Prva među njima mogla bi da bude Harkovska. Lično ne vidim ništa loše u pojavi Harkovske Narodne Republike. Meni se čini da Ukrajina ulazi u period u kakvom je bio SSSR pred svoj raspad i u fazi raspada kada su se pojavile unutar njegovih granica nove državne tvorevine.

Zaharčenko je naglasio da je Donjecka Republika spremna da gradi odnose sa Ukrajinom. Uprkos promenama i potresima koji je čekaju. Predsednik DNR je na kraju apelovao na studente da "rade na sebi" kako bi bili uspešniji i jači. Naglasivši pritom:

- Što vi budete jači biće jači Donbas. Naša glavna moć je u našem jedinstvu.

Kijev, međutim, ne spava i nema nameru da se lako preda. Jedna ukrajinska tenkovska brigada juče u uvežbavala napadačka dejstva. Ukrajinski komandosi obučeni u ruske uniforme primećeni su u blizini linija razdvajanja sa armijom Luganske oblasti. A to može biti znak da se sprema ozbiljna provokacija...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.