Uklanjaju skulpturu sove koja je izazvala podsmeh (FOTO)

Izvor: Vesti-online.com, 08.Nov.2018, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uklanjaju skulpturu sove koja je izazvala podsmeh (FOTO)

Vajar Jovan Blat iz Kikinde uradiće novu skulpturu sove od gline koja će zameniti stilizovanu koja je protekle nedelje izazvala podsmeh u javnosti.

On je gradu poklonio skulpturu visoku 2,4 metra, koja je postavljena na novi kružni tok na ulazu u grad.

Čim su fotografije objavljene na zvaničnoj Fejsbuk stranici grada Kikinde usledili su dvosmisleni komentari, jer skulptura neke građane podseća na muški polni organ.

- Postojala je dobra namera. Uradio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sam stilizovanu skulpturu mužjaka sove, izduženog, cevastog tela. Figura nije verna kopija sove ušare. Jasno je, s jedne strane, da svako ne razume savremenu umetnost, dok sam, s druge, imao izvesna tehnička ograničenja. Spreman sam da uradim novu skulpturu koja će biti verna kopija sove ušare onakve kakva je u prirodi - kaže za "Novosti" Jovan Blat, vajar Centra za likovnu i primenjenu umetnost "Tera". Skulptura i dalje stoji na istom mestu, a nova neće biti postavljena do kraja godine, jer je za njenu izradu, sušenje i pečenje potrebno nekoliko meseci.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.