Ukinute prekršajne presude, okrivljeni odmah na slobodi

Izvor: Vesti-online.com, 19.Mar.2019, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinute prekršajne presude, okrivljeni odmah na slobodi

Prekršajni apelacioni sud ukinuo je zatvorske kazne petorici koji su u nedelju osuđeni za prekršaje u vezi sa upadom u zgradu RTS-a i oni će u toku večeri biti pušteni iz zatvora u Padinskoj skeli.

Naime, ovaj sud je usvojio žalbe svih pet osuđenih, ukinuo prvostepene presude Prekršajnog suda u Beogradu i naložio ponavljanje postupka, saznaje Tanjug.

Ukinutim presudama šest okrivljenih su u nedelju bili osuđeni u hitnom postupku na zatvorske kazne od 30 dana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru, odnosno “drskog i bezobzirnog ponašanja u grupi”.

Jedan od šest okrivljenih međutim nije još primio prvostepenu presudu pa se nije ni žalio, a nije ni bio upućen u zatvor.

Ostalih pet Okrivljenih će u toku večeri biti pušteni iz zatvora, da se u daljem toku prekršajnog postupka brane sa slobode.

Do ovih prekršaja došlo je u okviru protesta "Jedan od pet miliona" kada su u vreme emitovanja drugog Dvenika RTS 16. marta demonstranti upali u zgradu RTS, predvođeni liderima dela opozicije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.