Uhapšene elitne prostitutke: Radile po smenama, među makroima i žene, a najviše ZARAĐIVALE učesnice rijalitija

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Mar.2018, 07:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšene elitne prostitutke: Radile po smenama, među makroima i žene, a najviše ZARAĐIVALE učesnice rijalitija

Posrednici se kreću u krugovima imućnih ljudi

Elitne prostitutke, njih sedam, uhapšene su nedavno u stanu na Novom Beogradu gde su klijentima pružale seksualne usluge za novac.

Pročitajte i:

Prostitutke i tri makroa uhapšeni su dok je kod njih bio klijent. Radile su u dve smene, a kako priča Bojana Sekulić Stanković, operativac Odeljenja za javni red i mir u Ministarstvu unutrašnjih poslova, smena im je počinjala u 13 sati.

- Prva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << smena je trajala od 13 do 20 časova, a druga od 20 do jedan ili dva ujutru. Nekoliko njih je radilo u prvoj smeni i otprilike isti broj u drugoj. U stanu su zatečena i tri makroa, koji su devojkama služili kao obezbeđenje, ali i kao vozači. Naime, ukoliko bi devojke trebalo da pruže usluge van tog stana, oni su njih odvozili i dovozili, ali i pružali im neku vrstu sigurnosti, jer te devojke ne znaju šta da očekuju i hoće li im se nešto desiti ako ne idu kod stalnog klijenta – kaže Sekulić Stanković.

Prema njenim rečima, nema tipičnog profila prostitutke koja radi za velike novčane sume:

- To su studentkinje, domaćice, zaposlene, nezaposlene, ima i mlađih i starijih. Ljudi obično kad pomisle na takvu vrstu prostitutki zamisle neku mladu, sređenu, botoksiranu ženu, odnosno devojku koja sebi može da priušti skupe tretmane, sa silikonima u grudima, usnama, zadnjici. Ima takvih, ali one su zapravo u manjini.

Kako objašnjava, među elitnim prostitutkama najviše je onih koje izgledaju sasvim prosečno, "normalno", a u Beograd su došle iz nekih manjih mesta.

- Što se tiče njihovih zanimanja, postoje devojke koje zaista imaju svoja zanimanja nevezano za to da li rade u struci ili ne, a postoji i niz izmišljenih zanimanja poput starleta, klaberki... Postoji i određen broj hostesa koje na određenim mestima pružaju takve usluge. Prema nekom pravilu sve one su punoletne, od 18 pa sve do 40 godina. Ima i starijih, ali najveći broj je između 20 i 25 godina – naglašava Sekulić Stanković.

Elitne prostitutke ne troše svoje vreme na pregovore sa klijentima. One za sve to imaju svoje posrednike, makroe, koji ih nudi na "tržištu".

Kako naglašava Sekulić Stanković, makro u takvoj vrsti prostitucije nije nasilnik koji tuče žene, maltretira ih i primorava na seks.

- Ima toga još ponegde, ali to je davno prevaziđen model za njih. Makroi su zapravo posrednici, a njih i prostituke je spojio zajednički interes. Oni pronalaze klijente u klubovima, restoranima, hotelima i angažuju devojke sa kojima sarađuju. Danas makroi-posrednici vode računa jer svaka prisila ili primena sile i pretnje dobija dimenzije drugog krivičnog dela, trgovine ljudima, gde su zaprećene ozbiljnije kazne. Dokle god ima devojaka koje će to raditi dobrovoljno, nema zaista potrebe da neko ulazi u to krivično delo koje je ozbiljno po svojoj prirodi – objašnjava Sekulić Stanković.

Prema njenim rečima, posrednici između prostitutke i klijenta su mladići ili žene koji se kreću u krugovima imućnih ljudi, koji poseduju fotografije devojaka sa kojima sarađuju, te kada ga neko pita poznaje li neke devojke, on ih preporuči i poveže.

- Nekada se bivše prostitutke koje imaju kontakte bogataša, svojih bivših klijenta, upuštaju u posao makroa. One posreduju onda između svojih poznanika i devojaka koje rade za njih. Te devojke veći deo zarade zadrže za sebe, a određeni deo ide makrou. Nekada mu daju i polovinu novca, a nekada trećinu. Sve zavisi od iznosa koji klijent plaća – kaže Sekulić Stanković.

Cenu elitne prostituke diktira njen izgled, koliko je ona poznata u visokom društvu, ali i široj javnosti.

Prema rečima Sekulić Stanković, devojke koje nisu poznate medijima, ne mogu mnogo zaraditi.

- Ako su medijski eksponirane što kroz rijalitije, skandale, priče koje se plasiraju u medijima, one mogu dobiti mnogo više para. Najčešće se taj iznos meri u stotinama evra, ali to zavisi od toga da li su angažovane na pola sata, sat. Da li je to u nekom hotelu u kome se nalazi gost koji je angažovao devojku i koja je došla da odradi svojih pola sat, sat, ili se radi o plaćenim vikendima – objašnjava Sekulić Stanković.

Cena usluge koju pruža elita prostitutka je oko 150-250 evra za sat vremena.

- Kao i u svakom pregovaranju i ovde postoji varijanta popusta. Ako neko angažuje, recimo, tri, četiri devojke, cena se smanjuje – kaže Sekulić Stanković i izdvaja slučaj devojke koja je za dan, dva zaradila od jednog klijenta čak 8.000 evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

ZAJEDNIČKI STAN, TAJNI PROFILI I SKUPA PUTOVANJA Ovako izgleda elitna prostitucija u Srbiji

Izvor: Blic, 13.Mar.2018

Elitne prostitutke, njih sedam, uhapšene su nedavno u stanu na Novom Beogradu gde su klijentima pružale seksualne usluge za novac. "Blic" je istraživao kako funkcioniše elitna prostitucija u Beogradu, koji je profil takvih prostitutki, ali i koliko one zarađuju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.