Uhapšena sanitarna inspektorka osumnjičena za primanje mita

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Okt.2016, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena sanitarna inspektorka osumnjičena za primanje mita

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su sanitarnu inspektorku iz Beograda J.Š. (1959) zbog primanja mita, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Sanitarna inspektorka Ministarstva zdravlja obavila je inspekcijski nadzor 13. oktobra u jednoj apoteci u Lazarevcu i u zapisniku nije evidentirala uočene nepravilnosti, niti ih je sankcionisala, a za tu uslugu tražila je na poklon medicinsko sredstvo, vredno oko 5.000 dinara. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Kako se u saopštenju navodi, ona je primila poklon koji je tražila, a uhapšena je istog dana u Lazarevcu i nakon saslušanja sudija za prethodni postupak odredio joj je pritvor do 30 dana.

U saopštenju se dodaje da sanitarna inspektorka, takođe, nije u skladu sa Zakonom o inspekcijskom nadzoru vlasnika apoteke pismeno obavestila o planiranoj kontroli, već je to učinila 5. oktobra usmeno.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.