Uhapšena osmočlana grupa trgovaca narkoticima

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Apr.2015, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena osmočlana grupa trgovaca narkoticima

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije otkrili su dve ilegalne laboratorije za uzgajanje opojne droge marihuane u veštačkim uslovima i uhapsili osmočlanu organizovanu kriminalnu grupu, koja se od decembra prošle godine bavila trgovinom narkoticima.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i udruživanje radi vršenja krivičnih dela, policija je na teritoriji Beograda, Novog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Sada, Jagodine i Požarevca, uz koordinaciju Tužilaštva za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsila osma osoba.

Uhapšeni su B .B. ( 34 ), D. O. ( 35 ), A. D ( 31 ), M. M. ( 26 ), M. M. ( 28 ), D. J. ( 34 ), J. J. ( 30) i A. J .( 37 ).

Kako piše u saopštenju, sumnja se da su se pripadnici te organizovane kriminalne grupe u Beogradu i Novom Sadu bavili proizvodnjom i trgovinom narkoticima odnosno uzgajanjem opojne droge marihuane u veštačkim uslovima, laboratorijama, radi dalje prodaje.

Osumnjičeni su iznajmljivali kuće na duži vremenski period, adaptirali ih i opremali neophodnom opremom kako bi u njima uzgajali marihuanu.

U laboratoriji u Beogradu pronađeno je oko 700 sadnica marihuane kao i skupocena instalirana oprema za proizvodnju, a u Novom Sadu oko 500 sadnica marihuane i veća količina te droge pripremljene za dalje krijumčarenje i prodaju.

Policija je u Jagodini, u kući jednog od osumnjičenih, pronašla veću količinu skupocene elektro opreme - specijalizovane lampe, agregate i drugu opremu neophodnu za proizvodnju narkotika u veštačkim uslovima.

Pripadnici te organizovane kriminalne grupe su, da bi prikrili svoju kriminalnu aktivnost, sve instalirane laboratorije ilegalno priključivali na elektro mrežu i time počinili krađu veće količine električne energije, rečeno je u saopštenju u kome se navodi i da će osumnjičeni, uz krivičnu prijavu biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uzgajali marihuanu i krali struju

Izvor: Blic, 04.Apr.2015

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, prekinuli su još jedan lanac krijumčarenja narkotika, otkrili dve ilegalne laboratorije za uzgajanje opojne droge marihuane u veštačkim uslovima i uhapsili osmočlanu organizovanu kriminalnu grupu, koja se od decembra prošle godine bavila...

Nastavak na Blic...

Uhapšena osmočlana kriminalna grupa

Izvor: Cafe.ba, 04.Apr.2015

Osmočlana organizovana kriminalna grupa osumnjičena za trgovinu narkoticima uhapšena je na teritoriji Srbije, a pronađene su i dvije ilegalne laboratorije za uzgajanje marihuane...Uhapšeni su B.B. /34/, D.O. /35/, A.D. /31/, M.M. /26/, M.M. /28/, D.J. /34/, J.J. /30/ i A.J. /37/, saopštio je MUP...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.