Uhapšen zbog utaje 52 miliona dinara poreza

Izvor: B92, 17.Sep.2021, 16:09

Uhapšen zbog utaje 52 miliona dinara poreza

Smederevo -- U Smederevu je uhapšen muškarac zbog sumnje da je utajio više od 52 miliona dinara.

Vlasnik i odgovorno lice privrednog subjekta iz Smedereva uhapšen je zbog sumnje da je utajio više od 52 miliona dinara, kao i zbog proizvodnje i stavljanja u promet škodljivih proizvoda, falsifikovanja službene isprave i onemogućavanja vršenja kontrole.

Uhapšeni vlasnik je uz pomoć jedne osobe od 2018. do 2020. godine, a na osnovu fiktivno sačinjenih otkupnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << listova o navodnoj nabavci meda od više poljoprivrednih gazdinstava podigao gotovinu sa računa privrednog društva u iznosu od 67,4 miliona dinara koju je zadržao za sopstvene potrebe. Takođe, nabavio je šećer i druge artikle radi proizvodnje i distribucije falsifikovanog meda u vrednosti od 55,2 milliona dinara, bez evidentiranja u poslovnim knjigama.

Na taj način, izbegnut je obračun i plaćanje poreza na dodatu vrednost, poreza na prihode od kapitala i poreza na dobit pravnih lica u ukupnom iznosu od 52 miliona dinara.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu i određen mu je pritvor u trajanju od 30 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.