Uhapšen zbog prevara prilikom preprodaje robe

Izvor: RTS, 29.Maj.2020, 17:38

Uhapšen zbog prevara prilikom preprodaje robe

Muškarac I. R., bivše odgovorno lice privrednog društva "Atlas ekspres", uhapšen je zbog sumnje da je prevarom prilikom otkupa i preprodaje robe oštetio više privrednih društava i nezakonito stekao više od 9,5 miliona dinara.
I. R. (1990) je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti.
Sumnja se da je on, kao bivše odgovorno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lice privrednog društva "Atlas ekspres", predstavnike više privrednih subjekata dovodio u zabludu da želi da otkupi robu radi dalje prodaje, nakon čega ju je preuzimao od njih i potom prodavao za gotov novac.
Kako se sumnja, on je taj novac zadržavao za sebe, a nije izmirivao obaveze prema prodavcima.
Na ovaj način on je, kako se sumnja, stekao protivpravnu imovinsku korist od oko 9.500.000 dinara i tako oštetio više privrednih društava.
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

HAPŠENJE U BEOGRADU Prevarom oštetio više preduzeća za 9,5 MILIONA DINARA

Izvor: Blic, 29.Maj.2020

U Beogradu je uhapšen I. R. (30) zbog sumnje da je prevarom stekao protivpravnu imovinsku korist od oko devet i po miliona dinara i oštetio više privrednih društava.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.