Izvor: Nezavisne Novine, 27.Okt.2017, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen osumnjičeni za pucnjavu u Banjaluci: Sugrađanina ranio u noge zbog droge

BANJALUKA - Dvadesetjednogodišnji Marko Praštalo iz Banjaluke osumnjičen je da je u četvrtak naveče hicima iz pištolja u obje noge ranio godinu starijeg sugrađanina Aleksandra Palikuću.

Obojica su odranije već poznati policiji, a sumnja se da su se u banjalučkom naselju Starčevica obračunali zbog droge.

Praštalo je uhapšen u petak popodne saznaju "Nezavisne" nezvanično. Policija je počela da ga traži odmah po prijavi da je došlo do pucnjave u Cerskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ulici u Banjaluci, a Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka, rekla nam je večeras da je osumnjičeni uhapšen, ne navodeći mu identitet.

Osumnjičeni je tu, na pločniku između zgrada, prvo verbalno napao sugrađanina, a zatim je i zapucao iz pištolja.

"Ispalio je više hitaca, s tim što je jedan metak Palikući okrznuo koljeno lijeve noge i zatim prošao kroz list desne noge", pojašnjava izvor "Nezavisnih".

Napadač je onda pobjegao, ali mu je u Cerskoj ulici, nedaleko od mjesta obračuna, ostao sitroen, koji je u petak bio označen policijskom trakom i pod budnim okom policije. Napad je okvalifikovan kao izazivanje opšte opasnosti.

Ranjenom Palikući ukazana je pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Banjaluka. Potom je sanitetom, u 23.20, prevezen u hitnu prijemnu hiruršku ambulantu Univerzitetskog kliničkog centra RS, te hospitalizovan u Klinici za ortopediju i traumatologiju.

"Pacijent je hirurški zbrinut. Njegovo zdravstveno stanje je zasad stabilno i on ostaje na daljem liječenju i praćenju u našoj ustanovi", rekli su iz UKC RS.

Mještani tvrde da se ranjeni mladić i napadač druže, te da je pucnjavi prethodila žestoka svađa.

"Odjednom su se začuli pucnji. Policija je pronašla nekoliko čaura, a na pločniku su ostali i brojni tragovi krvi upucanog mladića", priča mještanin za "Nezavisne".

Jedan mještanin podsjeća da je Praštalo hapšen i pritvoren u februaru zbog sumnje da je tjerao maloljetnike da za njega prodaju marihuanu. Izvor blizak istrazi je tada kazao da je Praštalo maltretirao i tukao maloljetnike koji su "radili" za njega i od njih na silu uzimao sav novac.

Mračnu prošlost ima i Palikuća, koji je uhapšen prije nekoliko mjeseci, nakon što je napao policijsku patrolu koja je došla da interveniše jer je nasrnuo na roditelje i nevjenčanu suprugu. Po dolasku patrole, Palikuća je napao i na dva policajca, koje je udario u glavu, a potom im je pocijepao uniforme prije nego što je savladan i uhapšen.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.