Uhapšen medijski tajkun

Izvor: B92, 03.Dec.2020, 12:14

Uhapšen medijski tajkun

Hongkong -- Hongonški medijski tajkun i pro-demokratski simpatizer, Džimi Laj, optužen je za prevaru i zatvoren je do sudskog saslušanja koje je zakazano za april 2021.

Sud je danas odbio kauciju povodom optužbi da je nelegalno koristio prostorije njegove firme, preneo je BBC.

On je uhapšen tri dana nakon što su poznati pro-demokratski aktivisti uhapšeni, a zatvaranje je pojačalo strah od mogućih policijskih mera usmerenih ka aktivistima i medijskim ličnostima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji su na udaru zbog novog, kontroverznog zakona o bezbednosti, dodaje BBC.

Kina je saopštila da će novi zakon "vratiti stabilnost na teritoriji godinu dana nakon nemira koji su izbili", ali kritičari kažu da je zakon "usmeren ka tome da se utišaju disidenti."

Prema ranijim podacima Rojtersa, Raj je 2008. godine imao bogatstvo od 1,2 milijardi dolara, medjutim, u 2020. iznosi ispod milijardu dolara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nakon aktivista, uhapšen i MEDIJSKI TAJKUN u Hongkongu: Prodemokratski simpatizer optužen za PREVARU

Izvor: Blic, 03.Dec.2020

Hongonški medijski tajkun i pro-demokratski simpatizer, Džimi Laj, optužen je za prevaru i zatvoren je do sudskog saslušanja koje je zakazano za april 2021, preneo je danas BBC.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.