Uhapšen direktor JP Infrastruktura železnice Srbije zbog mita

Izvor: B92, 11.Jan.2020, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen direktor JP "Infrastruktura železnice Srbije" zbog mita

Ministar Nebojša Stefanović na konferenciji za medije objavio je da je direktror "Infrastruktura železnice Srbije" uhapšen zbog primanja mita.

Pored njega uhapšene su još tri osobe.

Uhapšen je M.J. (59), direktor JP Infrastrukture železnice Srbije, zatim D.B. (50), član Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada, kao i dvojica advokata iz Novog Sada rekao je Stefanović na konferenciji za novinare.

On je naveo da se direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sumnjiči da je u službenim prostorijama preduzeća primio mito u iznosu od 10.000 evra, od posrednika kao, kako je rekao, nagradu za koruptivne radnje u postupku eksproprijacije zemljišta koje se nalazi na trasi planirane izgradne brze pruge.

"Policija je u trenutku hapšenja kod osumnjičenog našla novac", rekao je Stefanović i dodao da se sumnja da je tih 10.000 evra samo jedna od tranši.

Stefanović kaže da se uhapšeni advokati sumnjiče da su dali mito, tako što su po dogovoru sa direktorom preduzeća fakturisali svoje pravne usluge u višemilionskim iznosima i taj novac kasnije delili među sobom.

Svima je određeno zadržavanje do 48 sati, a očekuje se da će Tužilaštvo za organizovani kriminal u narednim danima izvršiti isptivanje osumnjičenih i preduzeti dalje mere iz svoje nadležnosti, rekao je Stefanović.

"Ovo je veoma važno jer borba protiv korupcije ne sme da stane, da bude selektivna, mora da se vodi računa o tome da se zaštite najviši državni interesi i interesi građana Srbije", poručio je Stefanović.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je, nakon hapšenja direktora JP "Infrastrukture železnice Srbije" zbog mita, da pruža podršku MUP-u i svim pravosudnim organima u borbi protiv korupcije i kriminala i da niko ne sme da bude iznad zakona.

"Očekujemo da se utvrde sve činjenice u vezi sa sumnjama na zloupotrebe u preduzeću 'Infrastruktura železnice Srbije', a odgovorni procesuiraju u skladu sa zakonom", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dodaje se da država ulaže ogroman novac u modernizaciju železnice u Srbiji, kako bi građani i privreda dobili modernu železnicu, i da nijedan dinar ne sme biti potrošen mimo zakona i na štetu građana Srbije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uhapšen direktor JP Infrastruktura železnice Srbije zbog mita

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Jan.2020

BEOGRAD - Ministar Nebojša Stefanović na konferenciji za medije objavio je da je direktror "Infrastruktura železnice Srbije" uhapšen zbog primanja mita...Pored njega uhapšene su još tri osobe...Uhapšen je M.J. (59), direktor JP Infrastrukture železnice Srbije, zatim D.B. (50), član Nadzornog...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.