Ugostitelji nisu poštovali preventivne mere, kažnjeni sa 18.750 EVRA

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2020, 17:52

Ugostitelji nisu poštovali preventivne mere, kažnjeni sa 18.750 EVRA

Kažnjeno je ukupno 31 vlasnik ugostiteljskih objekata

Republučka uprava za inspekcijske poslove je u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave tokom proteklog vikenda obavila je 755 inspekcijskih kontrola na području Republike Srpske u oblasti poštivanja mera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, a u 31. slučaju utvrđene su nepravilnosti.

Te nepravilnosti su se odnosile na različite mere, od pridržavanja radnog vremena, obezbeđivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << socijalne distance, korišćenja zaštitne opreme, do broja lica koja su istovremeno boravila u objektu, a izrečene su kazne u vrednosti od 37.500 KM, saopštili su iz ove uprave.

– Kontrolama su obuhvaćeni ugostiteljske objekte, sa akcentom na objekte u kojima se u pravilu okuplja veći broj lica, kao što su kafići, svadbeni saloni, restorani, hoteli i slično, te vozila javnog prevoza. Sve neuredne kontrole i izrečene mere odnose se na kafiće. Svadbeni saloni koji su kontrolisani u trenutku dolaska inspektora nisu ni radili, dok su u vozilima javnog prevoza u pravilu svi vozači i putnici koristili propisanu zaštitnu opremu. S obzirom na to da su inspekcijski organi u prethodnom periodu prevashodno delovali preventivno i da je bilo dovoljno vremena da se poslovni subjekti prilagode i upoznaju sa svojim obavezama po donesenim vanrednim merama, inspektori će za svako kršenje preventivnih mera preduzimate i zakonom predviđene represivne mere u vidu prekršajnih naloga – upozoravaju iz Republučke uprava za inspekcijske poslove, iz koje su još jednom pozvali sve privredne subjekte da se dosledno pridržavaju svih propisanih mjera, te da i same korisnike usluga na adekvatan način upozore da su obavezni da poštuju mera zaštite od epidemije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.