Ugljanin: Država se prema Bošnjacima odnosi neprijateljski

Izvor: RTS, 19.Jun.2018, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugljanin: Država se prema Bošnjacima odnosi neprijateljski

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin je u razgovoru sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Andreom Oriciom rekao da se država odnosi neprijateljski prema Bošnjacima u Sandžaku i zatražio konkretnu pomoć tom veću i bošnjačkom narodu.
Ugljanin se Oriciu, koji je posetio BNV u okviru svojih redovnih aktivnosti, požalio i da su ključni problemi Bošnjaka u Sandžaku njihov status, nepoštovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vladavine prava i loša ekonomska situacija.
"Ključni problem je nerešen status Sandžaka i status Bošnjaka u Republici Srbiji, nepostojanje vladavine prava u Sandžaku, loša ekonomska situacija i neprijateljski odnos srpskih državnih organa prema Bošnjacima", rekao je Ugljanin u razgovoru sa Oriciom.
Lider SDA Sandžaka i bivši ministar bez portfelja u Vladi Srbije je, kako je saopšteno iz BNV-a, zatražio od OEBS-a da, kako se navodi, "pruži Bošnjačkom nacionalnom veću i konkretnu pomoć bošnjačkom narodu u okvirima delovanja i mandata".
Ugljanin je Oricia, kako se navodi, upoznao sa aktivnostima BNV-a, trenutnom društvenom, političkom i ekonomskom situacijom u Sandžaku, problemima Bošnjaka u Srbiji i konkretnim predlozima tog veća za njihovo rešavanje.
Inače, ove jeseni u Srbiji će biti organizovani redovni izbori za nacionalne savete manjinskih zajednica u Srbiji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.