Udovičić povodom Evropske nedelje mobilnosti pozvao građane da se više kreću

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Sep.2019, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić povodom Evropske nedelje mobilnosti pozvao građane da se više kreću

Povodom predstojeće Evropske nedelje sporta koja će biti obeležena i u Srbiji, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić pozvao je građane da što manje koriste automobile i da se na taj način više kreću, saopštilo je to ministarstvo.

"Pozivam vas da u narednih sedam dana budemo istinski sportisti, pošaljemo jasnu poruku Evropi da Srbija jeste zemlja sporta, da se sport u Srbiji živi i slavi", rekao je ministar omladine i sporta u hotelu "Hilton".

Evropska >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nedelja sporta inicijalno je pokrenuta od strane Evropske komisije, a ove godine će pod sloganom #BeActive biti obeležena po drugi put u Srbiji, od 23. do 30. septembra.

Širom Evrope, događaj se održava petu godinu zaredom, a primarni ciljevi usmereni su na podsticanje građana da se bave fizičkom aktivnošću, bez obzira na godine ili fizičku spremnost, kao i edukacija građana o zdravom načinu života.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.