Udovičić: Broj hospitalizovanih na teritoriji Beograda manji od očekivanog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2022, 09:02

Udovičić: Broj hospitalizovanih na teritoriji Beograda manji od očekivanog

Bez obzira na to što broj novozaraženih kovidom raste na dnevnom nivou, broj hospitalizovanih na teritoriji Beograda, uključujući i bolnicu u Batajnici, nešto je manji od očekivanog, izjavio je danas za TV Pink komandant Vojne kovid bolnice Karaburma, Ivo Udovičić.

Udovičić je rekao da je u Vojnoj bolnici Karaburma trenutno hospitalizovano 37 kovid pacijenata, od kojih su petoro na intenzivnoj nezi, a četiri na respiratoru.

"Prvi put se susrećemo sa epidemijskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << talasom u julu i avgustu i to verovatno ima uticaj na ovaj talas zaražavanja, s obzirom na to da se društvene aktivnosti obavljaju napolju, kao i da su mnogi Beograđani na odmoru van grada", ukazao je Udovičić.

On očekuje da će takva epidemijska situacija produžiti tokom avgusta i praktično spojiti sa jesenjim talasom.

"To nam daje priliku da zdravstveno osoblje iskoristi odmore sada i napuni baterije za predstojeći talas", ocenio je Udovičić i pozvao da se posebno obrati pažnja na sprovođenje preventivnih mera u zdravstvenim ustanovama koje nisu kovid bolnice.

Mnogo je veća smrtnost kod pacijenata koji dolaze u Karaburmu iz ne-kovid bolnica, nego kod pacijenata koji dolaze od kuće, naglasio je Udovičić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.