Udarili na Srpsku listu: Pritvor aktivistima Jančiću i Šošiću

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2017, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udarili na Srpsku listu: Pritvor aktivistima Jančiću i Šošiću

Uhapšeni sinoć

Aktivistima Srpske liste Momčilu Jančiću i Novici Šošiću iz Pasjana, koji su uhapšeni u Gnjilanu, posle saslušanja određen je pritvor do 48 sati, prenosi RTS.

Iz Srpske liste osudili su hapšenja i pritiske na njihove članove, partiju i simpatizere pred današnje izbore.

Aktivisti Srpske liste Momčilo Jančić i Novica Šošić iz Pasjana uhapšeni su sinoć i ispitani su u policijskoj stanici u Gnjilanu.

U Pasjanu se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << juče zbog hapšenja Jančića i Šošića okupilo stotinak Srba, predstavnika i aktivista Srpske liste, tvrdeći da se radi o pritisku na tu srpsku partiju pred sutrašnje lokalne izbore na Kosovu.

Osvrćući se na sinoćnji incident, predsednik Kancelarije za KiM Marko Ðurić je rekao da su pritisak, hapšenje i napadi na aktiviste Srpske liste posledica toga što u Prištini "odlično znaju" da je politika Srpske liste politika usaglašena sa državnim institucijama Srbije i da njima to ne odgovara.

Oni bi, kaže Ðurić, hteli na svaki način to da spreče, da spreče i pobedu Srpske liste, kao i veze Beograda sa našim narodom na KiM.

RTS podseća da su u policijskoj stanici u Gnjilanu ranije juče ispitivani Zoran Stojanović i Zoran Simić.

Okupljeni u Pasjanu su juče kazali da su Stojanović i Simić pušteni nakon davanja izjave i da su ispitivani za navodno "podmićivanje i izvore finansiranja Srpske liste".

RTS navodi i da je tokom jučerašnjeg dana policija na Kosovu zaustavila i ispitivala direktora Zdravstvenog centra u Pasjanu Zorana Perića i pretresla njegov automobil.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.