Učiteljice i kraj školske godine: Šta poklanjaju roditelji

Izvor: B92, 13.Jun.2019, 07:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učiteljice i kraj školske godine: Šta poklanjaju roditelji

Da li su pokloni za učiteljice i razredne starešine lep običaj ili praksa koja je izgubila smisao?

Generacijama školarci učiteljici ili razrednom starešini donose poklone za rastanak na kraju školske godine - nekada su to bili crteži, vaze i sitnice za uspomenu, a danas vaučeri za kozmetiku ili odeću, skup nakit, pa čak i putovanja.

Otac koji se na Tviteru požalio da mu jedno dete za poklon za učiteljicu daje 400, a drugo 1.000 dinara, podstakao je lavinu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << duhovitih komentara, ali i raspravu o vrednosti poklona, kao i o tome da li bi sa ovom praksom roditelji trebalo da prestanu.

Neke učiteljice kažu da su skupoceni pokloni ipak izuzetak, ne pravilo.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Učiteljice i kraj školske godine: Šta poklanjaju roditelji

Izvor: Radio 021, 13.Jun.2019

Da li su pokloni za učiteljice i razredne starešine lep običaj ili praksa koja je izgubila smisao?..BBCNekada su čestitke i cvet bili dovoljni za rastanak od učiteljice..Generacijama školarci učiteljici ili razrednom starešini donose poklone za rastanak na kraju školske godine - nekada su to...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.