Učenje jezika i u vreme korone u Kraftu

Izvor: Megafon.co, 15.Jan.2021, 15:16

Učenje jezika i u vreme korone u Kraftu

U Centru za strane jezike i kulturu Kraft radi se u malim grupama, a postoji mogućnost i individualne i poluindividualne nastave. Takođe, nastava se održava i onlajn.
Foto – Megafon


“Ono što je jako važno sada u vreme korone, to je da postoji mogućnost i onlajn nastave i nastave uživo, što i praktikujemo. Kao i uvek, imamo grupnu nastavu, sada je to rad u malim grupama jer iz tehničkih razloga i ne sme više od pet osoba da bude u prostoriji. Poštujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << sve propisane mere. Ispunjavamo sve uslove, velike su prostorije, tako da je moguće da se radi u tako malim grupama”, objašnjava vlasnica Slavica Kostić.
Pandemija korona virusa uticala je na sve nas, pa i na rad u školama stranih jezika. Trenutno se u Kraftu nastava održava do 21h, iako je inače do 22h. Iako postoji i onlajn nastava, poštovanje propisanih mera zaštite, ipak, značilo je mnogim polaznicima tokom 2020. godine, jer su mogli da dođu i na čas uživo.
“Mnogim ljudima prija. Za mnoge ljude je to jedini izlazak iz kuće i jedan način da se odupremo tim nekim depresivnim i lošim, negativnim mislima.”
Upis u toku Kraft se nalazi na novoj adresi – Nikole Pašića 22/2 od septembra 2020. godine. Upis je u toku tokom januara i februara, mada u Kraftu upis traje tokom cele godine – čim se oformi nova grupa, kreće se sa radom.
Foto – Megafon


“Najveće interesovanje je, kao i obično, za nemački i engleski jezik. Međutim, španski je baš u zadnje vreme jako popularan. Francuski, italijanski… Slovenački je vrlo zanimljiv. Zato što dosta naše dece, naših maturanata upisuje fakultete u Sloveniji. Pošto je Slovenija sada u EU. Ruski bogami, ulazi ponovo na velika vrata. Sve više je interesovanja. Kao i norveški”, kaže Slavica.
Ko uči strane jezike U Kraftu kažu da najčešće dolaze mladi kako bi naučili neki strani jezik zbog posla u inostranstvu, ali postoje i kursevi nemačkog i engleskog jezika za osnovce, a sve češće se i stariji odlučuju da nauče ili usavrše znanje nekog stranog jezika.
Foto – Megafon


“Ranije su uglavnom bili mladi ljudi, studentska populacija. Sada tu više nema pravila. Ne zaboravite, dosta naših mladih ljudi je već otišlo u inostranstvo, tako da sada dolaze njihovi roditelji, ne samo zbog posla, nego zbog svoje dece, zbog unučadi, koji žive i rade u Nemačkoj, Austriji, Francuskoj, Engleskoj, Americi, Italiji itd, ili već imaju snahe, zetove iz tih zemalja sa kojima žele da razgovaraju”, priča nam Slavica. O jednom takvom polazniku Megafon je već pisao.
“Vršimo pripreme za polaganje svih međunarodnih ispita, za sve jezike i sve nivoe, kao na primer, za nemački jezik Telc i Goethe Zertifikat ili za engleski Toefl i Ielts. Takođe, moguće je organizovati kurseve i za specijalizovane struke, poput medicinske, tehničke, ugostiteljske itd.”
Inače, Kraft je jedna od najstarijih škola stranih jezika u Nišu – postoji od 2005. godine.

Novinar, kamera, montaža: Sonja Urošević
Muzika: Guitar House – Josh Pan

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.