Učenici iz Srbije na juniorskoj naučnoj Olimpijadi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2017, 00:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učenici iz Srbije na juniorskoj naučnoj Olimpijadi

Tim učenika koji će predstavljati Srbiju na Međunarodnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi otputovao je danas u Holandiju.

Takmičenje se održava u Holandiji i traje do 12. decembra, a predviđeno je za učenike uzrasta do 15 godina.

Učenici iz Srbije takmičiće se u oblastima hemije, biologije i fizike, a takmičenje će se izvoditi u tri etape - testovi, teorija i eksperiment. navodi se u saopštenju kompanije "KPMG".

Tim učenika podržalo je Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prosvete, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, i kompanija "KPMG", koja je obezbedila avio-karte za članove i vođe tima, kotizacije i sve prateće troškove.

Međunarodna juniorska naučna olimpijada u Holandiji je 13. po redu. Od 2004. do danas Srbija je osvojila jednu zlatnu medalju, više od dvadeset srebrnih i bronzanih medalja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.