Ubistvo Ukrajinke: Kotoranin izručen iz Albanije, brani se ćutanjem

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2018, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubistvo Ukrajinke: Kotoranin izručen iz Albanije, brani se ćutanjem

Predmet je kod tužioca

Kotoraninu A. S. određeno je zadržavanje do 72 časa, potvrdio je njegov advokat Zoran Piperović. S. je priveden u Više državno tužilaštvo, nakon što je uhapšen u Tirani. On je priveden na osnovu saznanja crnogorske policije koja ga je pre nekoliko dana locirala u glavnom gradu Albanije.

Pročitajte i:

- , ima i petnaest dana, MUP je podneo krivičnu prijavu nadležnom tužiocu i tu prestaje svaka njegova ingerencija. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Evo, da vidimo šta mu se stavlja na teret, pogledaćemo šta će sve dalje da bude, sačekajte da odemo kod tužioca - kazao je Piperović.

Sa S. je u automobilu kosovskih registarskih oznaka bio njegov otac.

Navodno, suspendovani šef ispostave Granične policije Aerodroma Tivat planirao je da omogući svom sinu bekstvo iz Albanije. On, međutim, nije uhapšen.

- Očigledno nije uhapšen jer me on zvao pre dva sata. Rekao mi je da nije u policiji, da je negde na ulici - rekao je Piperović.

Stariji Stanović nije uhapšen jer po našem Zakoniku o Krivičnom postupku krvni srodnik, odnosno roditelj, u ovim situacijama, kada pokušava da pomogne detetu nakon počinjenog krivičnog dela, nije krivično odgovoran.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.