Ubico VIDEO/ FOTO

Izvor: B92, 28.Maj.2020, 12:23

"Ubico" VIDEO/ FOTO

Nakon što je smrt Afroamerikanca podstakla na proteste, demonstranti su otišli korak dalje i policajcu optuženom za ubistvo ostavili su poruku ispred kuće.

Okupljeni ispred njegove kuće protestovali su transparentima na kojima se između ostalog navodi da "ljudi ne ubijaju ljude, već policajci", na prilazu se pojavio natpis - "ubica", a sve je isprskano crvenom farbom.

Na ulici je ispisano: "Ovde živi ubica".

Podsetimo, Afroamerikanca Džordža Flojda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ubio plicajac, koji se, prema navodim očevidaca, a što se i na jednom snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi, oglušivao o molbe Flojda da ne može da diše.

Ubistvo je izazvalo proteste u Mineapolisu, a u sukobu sa demonstrantima policija je potrebila suzavac.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.