Ubica Vladislave Červenko: Bio sam pijan i drogiran, ne sećam se da li sam je ubio

Izvor: Blic, 10.Maj.2013, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubica Vladislave Červenko: Bio sam pijan i drogiran, ne sećam se da li sam je ubio

Suđenje Darijanu Musiću, optuženom da je brutalno i na smrt pretukao svoju devojku, manekenku Vladislavu Červenko, počelo je danas u Višem sudu u Novom Sadu. Musić nije priznao krivicu, navodeći da ne može odgvorno da tvrdi da li je on počinio ubistvo ili ne.

Optužnicom se Musiću stavlja na teret da je 12. novembra prošle godine u svom stanu u Fruškogorskoj ulici u Novom Sadu zadao Vladislavi po celom telu oko 50 udaraca pesnicama i metalnom šipkom. Ona je od siline >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << udaraca iskrvarila i preminula nakon desetak minuta. Nakon čitanja optužnice Musić je gotovo dva sata, pribrano i smireno, iznosio odbranu.

- Ne mogu odgovorno da tvrdim da sam ja to učinio. Samo iz papira koje sam dobio od suda, iz pogleda i prstiju koji su uprti u mene, vidim da sam ja to učinio. Sve ovo doživljavam kao noćnu moru, Vladislavu ne doživljavam mrtvom. Meni život bez nje ne treba – rekao je Darijan Musić (26).

Tokom iznošenja odbrane, Musić je do detalja opisivao kako su se on i Vladislava upoznali, da su se znali od prvog razreda srednje škole. Ispričao je da je njihova sedmogodišnja veza bila puna trzavica, tvrdeći kako ga je „Vladislava varala ne sa jednim, već sa gomilom momaka“.

Otac ubijene devojke: Opomena svim roditeljima

- Imam povrenje u pravosudni sistem, sada je sve u njihovim rukama. Međutim, koliku god on kaznu da dobije, meni moje dete nikada ništa neće vratiti. Ranjen sam za ceo život, a ovo treba da bude opomena svim roditeljima. Čim vide na svom detetu i najmanju ogrebotinu odmah treba da reguju, da posle ne bude kasno – rekao je Edmund Červenko, otac ubijene Vladislave.

Vladislavu šamarao i udarao pesnicama, jednom je gađao tanjirom

- Bio sam sa njom zato što sam je voleo, zato što smo bili slični. Kupovao sam joj poklone, garderobu, nakit, parfeme. Platio sam 5.000 evra da operiše čelo, nos, usne, grudi, jagodice, sredio sam joj da se fotografiše, da bude model, dva automobila i teretanu sam registrovao na nju. Sve to mi je bilo nevažno jer mi je njena sreća uvek bila bitnija od moje sopstvene - rekao je Musić.

On je ispričao da je od 2007. godine počeo redovno da uzima steroide, narkotike i alkohol, kao i da ima dijagnozu psihijatra. Rekao je da je bio agresivan i nasilan i da je Vladislavu i ranije nekoliko puta šamarao i udarao pesnicama, a jednom i gađao tanjirom. Osvrćući se na kobni dan, naveo je da je bio pod dejstvom alkohola, kokaina i tableta i da se ne seća šta se zaista desilo.

On je izrazio sumnju da je u kobnim trenucima u stanu bio i izvesni G.M. sa kojim ga je, kako je naveo, Vladislava varala dok je on bio u pritvoru u septembru prošle godine.

Tvrdi da je tek na Fejsbuku video da je Vladislava mrtva

- Meni su u sećanju nedelja i ponedeljak spojeni. U nedelju ujutru smo se strašno posvađali. Udario sam joj jedan, dva šamara. Posle toga sam povukao dve crte kokaina, ona je isto uzela kokain, popio sam flašu tekile i nekoliko tableta. Samo se sećam da sam šutnuo nešto, ne znam da li nju, njega ili vrata. Sećam se kao da sam nekome davao veštačko disanje, a sledeće čega se sećam jeste da sam u autobusu i da sam na stanici u Raškoj – rekao je optuženi Musić.

Kako je naveo, tek kada se ulogovao na fejsbuk i video na Vladislavinom profilu poruke „počivaj u miru“, tada je shvatio da je ona mrtva. On je uhapšen nakon nekoliko dana od ubistva u Kosovskoj Mitrovici, odakle je prebačen u Novi Pazar, pa u Novi Sad. Suđenje će biti nastavljeno 24. maja saslušanjem svedoka. Sudskim većem predsedava sudija Zlata Rodić Knežević.

Pročitajte još Ubica godinama brutalno tukao manekenku, vozio je u gepeku kroz grad Članovi porodice ubijene manekenke protestovali ispred suda: Srbijo, vrati smrtne kazne Ubica manekenke stekao 5.000 "prijatelja" na Fejsbuku Otac ubijene manekenke: Skot je na mojoj mrtvoj ćerki istetovirao svoj datum rođenja Policajac dežura u ćeliji da se kukavica ne bi ubila

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubica Vladislave Červenko: Bio sam pijan i drogiran, ne sećam se da li sam je ubio

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Maj.2013

NOVI SAD - Suđenje Darijanu Musiću, optuženom da je brutalno i na smrt pretukao svoju djevojku, manekenku Vladislavu Červenko, počelo je danas u Višem sudu u Novom Sadu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.