(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) 6 mrtvih, 56 ranjenih! STRADALA I DECA! Saudijci zasuli Sanu bombama!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2019, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) 6 mrtvih, 56 ranjenih! STRADALA I DECA! Saudijci zasuli Sanu bombama!

Portparol Ministarstva zdravlja Jemena Jusef el Hadiri izjavio je da je nakon jutarnjih vazdušnih napada arapske koalicije na prestonicu te zemlje Sanu šestoro ljudi poginulo, a da je ranjeno 56 osoba, među kojima su i dve Ruskinje.

- To su uglavnom žene i deca. Mnogi povređeni su prevezeni u bolnicu. Neki od njih su u veoma teškom stanju, o njima brinu lekari - rekao je predstavnik Ministarstva zdravlja.

On je dodao da ranjene Ruskinje žive u oblasti koja je bombardovana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Dve Ruskinje, majka i kćerka, jutros su ranjene prilikom napada arapske koalicije. Geleri su im povredili predeo stomaka i noge - rekao je El Hadiri.

On je dodao da je tokom napada jedna od njih bila kod kuće, a druga na ulici.

Prema saznanjima televizije "Masira", Ruskinje su radile kao medicinske radnice.

Prethodno je saopšteno da je arapska koalicija bombardovala Sanu, a u napadima je poginulo šest ljudi, dok je na desetine osoba ranjeno.

Vojno-politički sukob vlasti i ustanika Huta iz šiitskog pokreta "Ansar Ala" u Jemenu traje od 2014. godine. Vlasti od marta 2015. godine podržava vojna koalicija arapskih zemalja predvođena Saudijskom Arabijom.

U Stokholmu u decembru prošle godine sukobljene strane su prvi put posle nekoliko godina sele za pregovarački sto, a taj susret je organizovan pod okriljem Ujedinjenih nacija.

Uznemirujući video iz Sane možete pogledati OVDE.

Postignut je niz važnih sporazuma, pre svega o razmeni zarobljenika i prekidu vatre u gradu-luci Hodeidi na Crvenom moru, koji su Huti predali Ujedinjenim nacijama.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.