(UZNEMIRUJUĆI FOTO) RAKETE NE RAZILIKUJU VOJNIKE I DECU: Artiljerija zasula civile tokom verske ceremonije

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2021, 13:49

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) RAKETE NE RAZILIKUJU VOJNIKE I DECU: Artiljerija zasula civile tokom verske ceremonije

Talibani su prvi na listi osumnjičenih

Najmanje 16 dece danas je povređeno kada je raketa pogodila kompleks provincijskog guvernera u avganistanskoj provinciji Kunar na istoku zemlje tokom verske ceremonije, izjavili su lokalni zvanicnici, koji su za napad okrivili talibanske pobunjenike.

Guverner Kunara Ikbal Sajed rekao je da je talibanska raketa pogodila dvoranu kompleksa dok se odvijalo takmičenje u recitovanju Kurana, preneo je Rojters.

زلمی کریمی >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << سخنگوی والی غور می‌گوید که در نتیجه انفجار ماین جاسازی شده توسط طالبان در این ولایت یک کودک شهید و یک کودک دیگر زخم برداشته است.#Afghanistan #WhoAreTaliban pic.twitter.com/L9RfdtWXI4

— Shekofa|شکوفه 🅙 (@shkfa2) April 26, 2021

Najmanje 16 dece, tri pripadnika avganistanskih snaga bezbednosti i službenici za verska pitanja su povređeni, rekao je Sajed i dodao da su pojedina deca u kritičnom stanju.

Talibani su saopštili da znaju za incident i da ga istražuju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.