UZNEMIRUJUĆE PRETNJE! Ugljanin najavljuje HAOS U SRBIJI i pravi DRŽAVU SANDŽAK nakon izbora?

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Sep.2018, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UZNEMIRUJUĆE PRETNJE! Ugljanin najavljuje HAOS U SRBIJI i pravi DRŽAVU SANDŽAK nakon izbora?

Žestoke provokacije stuižu iz Novog Pazara!

Predizborna kampanja za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) lista („Samoopredeljenje – dr Sulejman Ugljanin“ i „Bošnjačka matica akademik Muamer Zukorlić muftija“) koje je Republička izborna komisija (RIK), do sada, proglasila se zahuktava.

Pročitajte i:

Lista „Samoopredeljenje“, čiji je nosilac aktuelni predsednik BNV Sulejman Ugljanin, prvi promotivni skup održala je u Novom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Pazaru.

Ugljanin je naglasio da su „Bošnjaci stari narod na ovom prostoru, koji još uvek u Srbiji nije dobio status naroda. “Mi smo narod i imamo pravo na samoopredeljenje, odnosno da sami odredimo svo politički položaj, status i odnose sa drugim narodima“.

#samoopredjeljenje #sandžak #tutin Nije riješeno ni pitanje Sandžaka ni Bošnjaka u Srbiji. Zato vas molim shvatite, budućnost naša, budućnost onih koji su sada u osnovnoj školi, u obdaništima, pa i budućnost onih Bošnjaka koji još nisu rođeni zavisi od toga za koga ćete glasati 4. novembra, ako glasate za #SAMOOPREDJELJENJE to je poruka cijelom svijetu da ste narod i vaše će pitanje biti riješeno! Esselamu alejkum.

A post shared by Dr. Sulejman Ugljanin (@dr.sulejmanugljanin) on Sep 22, 2018 at 1:20am PDT

On je prisutnima poručio da će ako lista koju predvodi pobedi na izborima formirati državu Sandžak.

Ugljanin je na kraju skupa pozvao Bošnjake da 4. novembra izlađu na izbore i izaberu „bošnjačku narodnu skupštinu, jer ako sada ne rešimo bošnjačko pitanje nestaćemo“.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.