VUČIĆ SE OBRATIO IZ BRISELA Čekamo da vidimo zahteve Albanaca, veoma sam zahvalan ljudima iz EU (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2021, 18:52

VUČIĆ SE OBRATIO IZ BRISELA "Čekamo da vidimo zahteve Albanaca, veoma sam zahvalan ljudima iz EU" (FOTO/VIDEO)

Predsednik se obratio naciji nakon važnog sastanka sa Bilčikom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u radnoj poseti Briselu, a nakon sastanka sa Miroslavom Lajčakom i Žozepom Boreljom, Vučić se sastao i sa stalnim izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom.

Podsetimo, predsednik u Briselu obavlja važne sastanke po pitanju Kosova i Metohije, kao i puta Srbije ka Evropskoj uniji. 

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pitanje novinara o očekivanjima od sastanka 11. maja sa prištinskom delegacijom, predsednik kaže da ona nisu velika.

- Ne očekujte previše od tog sastanka u maju, ali dobro je da sastanci postoje i da se razgovara. Da li će biti lako, sigurno neće, ali mora da postoji dijalog. Mi smo nezavisna i suverena zemlja i imamo pravo i odgovornost da sami uređujemo odnose sa drugim državama. Šta je to nama Kina učinila da joj uvodimo sankcije? Mi vodimo računa o interesima naše zemlje, iako trpimo kritike i sa jedne i sa druge strane, to nije lako, ali to jeste snaga Srbije, za to smo se borili i istrajaćemo - kaže Vučić.

- Verujem da će do Skoplja biti potrebno oko tri sata i 15 minuta, pa to ne možete ni avionom sa svim čekanjem na ukrcavanje. Molićemo da sve bude završeno do 2025. Baš sam srećan i hvala ljudima iz EU, ovo je velika šansa za nas i velika nada - rekao je Vučić.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

- Ulaganje u našu zemlju doprineće rastu životnog standarda! - dodao je Vučić.

- Najvažnije o čemu smo razgovarali ovde u Briselu je taj fantastični projekat  Beograd-Niš, za koji smo dobili ponudu od Kineza, a onda su nam ovde rekli da mogu da nam daju bolje uslove. Ja sam rekao "Dajte da vidimo". Dobili smo neverovatnu cenu i to će da promeni sve - rekao je Vučić i dodao:

- Pozvali smo Ursulu Von Der Lajen i Žozepa Borelja da prisustvuju otvaranju deonice u Nišu. Mi infrastrukturama i ulaganjima pokazujemo koliko napredujemo - rekao je predsednik kada je reč o radovima u Srbiji i nastavio:

- Ulaganje u našu zemlju doprineće rastu životnog standarda! - dodao je Vučić.

- Važno je da vidimo kakvi će biti zahtevi Albanaca, ali ono što je naš zahtev jeste da se ispuni sve što je potpisano. Moramo razgovarati o važnim rešenjima, o kompromisu i miru. Bavimo se ozbiljno vladavinom prava. Mnoge stvari možemo da umirimo. Verujem da će naš trud i angažman biti nagrađen krajem jula od strane Evropske komisije. Jednim potezom, nadam se da možemo otvoriti više poglavlja. Posvećeni smo i mislim da možemo mnogo toga da uradimo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.