Prekid vatre?

Izvor: B92, 19.Maj.2021, 08:08

Prekid vatre?

Sukobi u Pojasu Gaze danas su nastavljeni. U proteklih 12 sati iz Gaze je na Izrael ispaljeno oko 200 raketa, saopštila je izraelska vojska.

Ipak, najavljen je prekid vatre.

Američki predsednik Džo Bajden podstakao je danas izraelskog premijera Benjamina Netanijahua da "olabavi" tenzije u sukobu u Gazi, a koji bi vodio prekidu vatre. S druge strane, premijer Izraela Benjamin Netanjahu rekao je da je "odlučan da nastavi sa ovom operacijom" sve dok "izraelskim građanima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne bude uspostavljena mir i sigurnost".

Ministar spoljnih poslova Nemačke Hajko Mas otputovaće sutra u Izrael i posetiće i palestinsku teritoriju.

Medicinski zvaničnici Gaze saopštili su da u poslednjim napadima izraelskih snaga poginulo šest osoba, a da je od početka borbi 10. maja ubijeno 227 Palestinaca.

Od toga su 64 bila deca, 38 žena i 17 starijih muškaraca. 1620 je ranjeno.

Izraelska vojska saopštila je u sredu da je od srede popodne u izraelskim napadima ubijeno oko 150 militanata Hamasa i Islamskog džihada.

Izrael procenjuje da li su se stekli uslovi da se zaustavi vojna kampanja protiv palestinskih ekstremista u pojasu Gaze, ali se istovremeno priprema za nastavak udara iz vazduha u narednim danima ako je neophodno, rekao je jedan izraelski vojni izvor.

Sve najnovije i najvažnije informacije o sukobu u Pojasu Gaze pratite na našem LIVE Blogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.