PUTIN STIŽE U SRBIJU! Predsednik Vučić otkrio detalje sastanka (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Okt.2018, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN STIŽE U SRBIJU! Predsednik Vučić otkrio detalje sastanka (VIDEO)

Sastanak bio zatvoren za javnost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, a dvojica državnika obratiće se javnosti nakon zatvorenog sastanka.

Predsednik Vučić naglasio je da Vladimir Putin želi da pomogne Srbiji.

- Zahvaljujući Putinu imamo podršku u međunarodnim institucijama. Pričali smo o situaciji u regionu. O Kosovu, Republici Srpskoj, referendumu Makedoniji i mnogim drugim problemima - istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Vučić.

Na kraju obraćanja, predsednik Srbije istakao je da je Putin tražio da mu se nađe prikladan datum što je siguran znak da će uskoro doći u Srbiju, naglasio je Vučić.

Вучич приехал к Путину за поддержкой: В Кремле началась встреча президентов России и Сербии pic.twitter.com/8e3ojsBQRq

— Дмитрий Смирнов (@dimsmirnov175) October 2, 2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, u razgovoru sa šefom ruske drzave Vladimirom Putinom, da smo, bez obzira na napore Srbije da postigne kompromis i podrži mir i stabilnost, veoma daleko od bilo kakvog rešenja pitanja Kosova i Metohije i naglasio da je naša zemlja suočena sa svakodnevnim provokacijama.

Vučić je, na početku susreta sa Putinom, rekao da je za njega uvek velika čast kada ima priliku da se sretne sa predsednikom Rusije, a da današnji susret ima veliki značaja za Srbiju.

- Veoma sam zadovoljan razvojem naših odnosa i to je sve rezultat naših otvorenih, konstruktivnih i plodotvornoh razgovora. Odnisi Rusije i Srbije na međunarodnom planu su veoma dobri i moram da vama lično odam veliko priznanje zbog čvrste pozicije koju zauzimate u zaštiti međunarodnog prava i životno važnih nacionalnih i državnih interesa Srbije - naglasio je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.