OBELEŽENA GODIŠNJICA OLUJE U RAČI! Vučić: Srbija NEĆE ĆUTATI, mir i sloboda da - PONIŽENJE NIKADA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2020, 19:38

OBELEŽENA GODIŠNJICA "OLUJE" U RAČI! Vučić: Srbija NEĆE ĆUTATI, mir i sloboda da - PONIŽENJE NIKADA (VIDEO)

Dan sećanja na stradale i prognane Srbe u akciji "Oluja" obeležava se u Rači, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Obeležavanju Dana sećanja prisustvuje premijerka Ana Brnabić, kao i srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik i patrijarh Irinej. Ovom prilikom će Srbija i Republika Srpska 4. avgusta zajedno obeležiti veliku srpsku tragediju - progon 250.000 Srba iz Hrvatske.

Intonirane su himne Republike Srpske "Moja Republika" i Srbije "Bože >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pravde". Usledio je prigodan umetnički program.

Obeležavanje Dana sećanja na sve stradale i prognane u oružanoj akciji "Oluja", počinje susretom predsednika Republike Srbije sa patrijarhom srpskim gospodinom Irinejem, predsednicom Vlade Republike Srbije @anabrnabic, srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom i predsednicom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Aug 4, 2020 at 10:52am PDT

Na mostu je postavljena scena, rekonstrukcija kolone koja je preko njega bežala pre 25 godina. Patrijarh Irinej sa sveštenstvom SPC služio je parastos za sve žrtve zločinačke akcije Oluja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.