MUP SLAVI SLAVU, VUČIĆ SE OBRATIO ČUVARIMA REDA: Srpski policajac i poštovanje zakona su SVETINJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jun.2020, 11:16

MUP SLAVI SLAVU, VUČIĆ SE OBRATIO ČUVARIMA REDA: "Srpski policajac i poštovanje zakona su SVETINJA"

Manifestacije povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije.

Centralna manifestacija povom dana Ministarstva unutrašnjih poslova odžava se na platou ispred Palate "Srbija" sa početkom u 11 časova.

Manifestaciji prisustvuje predsednik Aleksandar Vučić.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija na Duhove odigrala presudnu ulogu u sukobima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kod beogradske Čukur-česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Dan policije tradicionalno je počeo svečanim sečnjem slavskog kolača u ime obeležavanja slave - Svete Trojice.

Danas će, inače, biti predstavljeno 400 novih pripadnika MUP, a nakon što su dodeljene medalje za izrazite doprinose, Vučić se obratio okupljenima. Mladim polaznicima poželeo je mnogo uspeha u radu, zahvaljujući im na odgovornosti tokom krize sa korona virusom.

Nebojša Stefanović održao je govor o tome kako se pripradnici ministarstva bore za građane Srbije.

- Poštovani predsedniče Vučiću, hvala vam što ste investirali u našu policiju, povećanje plata, nove ratne oprema, dva nova helikoptera, nove zgrade, kasarne... - zahvalio se ministar unutrašnjih poslova.

- Drage kolege, srećan vam Dan policije, dragi roditelji, buditi ponosni na svoju decu. Živela Srbija! - reči su ministra Stefanovića za kraj.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić uručuje zlatne medelje za uspeh naše policije.

- Poštovani narode, poštovani pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova, ministri, narodni poslanici, pre svega vi mladi polaznici... Želim da vam zahvalim što ste pokazali disciplinu i odgovornost usled ove krize koja nas je zadesila. Time ste pokazali da zaslužujete policijsku značku - rekao je Vučić na početku obraćanja.

- Držali ste se hrabro, dostojanstveno i odgovorno i tako ste pokazali da zaslužujete policijsku značku. Danas je savršen dan da se proslavi postizanje napretka i boljitka u našoj policiji. Snage su se proširile za skoro 5.000 ljudi, više vozila, više letilica, veće plate, stanove za pripadnike MUP, a najprimetniji je porast uvažavanja od strane građana Srbije, što je zarađeno posvećenošću - istakao je predsednik.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je zlatne medalje Draganu Krtiniću za hrabrost, Miloradu Ćulumu za posvećenost službi i Milanu Gligorijeviću za zasluge.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jun 7, 2020 at 2:31am PDT

- Vaš posao je da pozivate na poštovanje Ustava i zakona, a mi vam garantujemo da država nikada neće dozvoliti ponižavanje srpskih policajaca, koji su "za nas svetinja" - poručio je Vučić.

- U prethodnim godinama trudili smo se da podignemo standard policije i još nismo na nivou da smo baš zadovoljni, ali su plate danas znatno veće i verujem da će biti još veće. To možemo samo uz vaš predan rad i pokazujući da niko nije iznad zakona, bez obzira na funkciju - kaže predsednik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.