VUČIĆ DIREKTNO IZ PREDSEDNIŠTVA POSLE OSTAVKE HARADINAJA: Biće u Hagu 48 sati, a onda se vraća kao junak, TO JE TRIK! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2019, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ DIREKTNO IZ PREDSEDNIŠTVA POSLE OSTAVKE HARADINAJA: Biće u Hagu 48 sati, a onda se vraća kao junak, TO JE TRIK! (VIDEO)

Haradinaj je juče podneo ostavku, a kao razlog naveo je to što je dobio poziv Specijalnog suda u Hagu kao osumnjičeni.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti povodom ostavke premijera privremenih institucija u Prištini Ramuša Haradinaja i eventualne implikacije te ostavke.

Obraćanje je u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

- Republika Srbija, a povodom poslednjih događaja u Prištini, mora da reaguje smireno, trezveneo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i bez bilo kakve euforije. Razumemo očekivanja naših ljudi, koji čekaju da svrgnu krivca za sločine nad Srbima i razumemo neku vrstu zadovoljstva zbog poziva Ramušu Haradinaju  da dođe pred sud. Nastavak dijaloga kljična je stvar za koju se Srbija zalaže. Smatramo da razloga za efuriju nema, sagledavamo sve činjenice i posledice koje dolaze posle tog čina - rekao je Vučić.

On je istakao da će doći do dodatne homogenizacije Alabanaca, ekstremizacije njihovih statvova i jos snaznije neskrivene mrznje prema srpskom narodu u srpskoj državi koju dozivljavaju kao jedinog krivca.

- Položaj Srba biće još teži nego što je bio danas, dolazi do spajanja Albanaca i do snažnije i ne skrivene mržnje prema srpskom narodu – kazao je Vučić naglašavajući da će RS zbog toga posvetiti veću pažnju na svoj narod.

- Srbija smatra da je nastavak dijaloga najvažniji za očuvanje mira i stabilnosti. Ovo je činjenica i suština svega. Plašimo se da politički razvoj na KiM ide u smeru za odlaganje daljeg dijaloga – dodao je predsednik Vučić.

Kako je rekao, potez Ramuša Haradinaja je trik kako bi povećao svoju popularnost. 

- On se bori za poene na Kosovu. Ostavka Ramuša Haradinaja je samo politički trik koji treba da mu donese još veću popularnost, on sada postaje junak, a svi ostali njegovi politčki rivali nedostojni njega. Ne zaboravite, mogli ste juče da vidite plejadu albanskih političara iz Albanije. Izređali su se govoreći o Haradinaju kao junaku – dodao je Vučić i podsetio građane da međunarodna zajednica ćuti o svemu tome.

Kako je rekao, postupak Hradinaja je politički trik, koji će omogućiti da se oteža nastavak dijlaoga. Kako je objasnio, cilj Haradinaja je da očvrsne svoju poziciju na političkoj sceni tzv. Kosova.

- Haradinaj će naredne nedleje otići u Hag, pustiće ga posle 48 sati. On se vraća kao heroj, a popularnost će mu se udvostručiti. On time želi da obezbedi ubedljivu pobedu najtvrđe albanske opcije na izborima koji će najverovatnije biti u septembru ili oktobru. Cilj mu je formiranje većine u Vladi bez Srpske liste - rekao je Vučić i dodao:

- Suštinski i de fakto će politička situacija u Prištini stremiti daljem približavanju, daljem ujedinjavanju i nastavku priče o Velikoj Albaniji. Nastavak dijaloga je najvažniji za očuvanje mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji. Mi smo suverena zemlja, želimo dobre odnose sa svima, nije naš posao da štitimo interese svetskih sila, već interese Srbije. Pritisci će ići u tom pravcu da priznamo nezavisnost Kosova - naglasio je predsednik.

Vučić se sinoć sastao sa predsedavajućim i srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i svojim saradnicima, odmah posle vesti o ostavci Haradinaja.

Prema saznanjima, sastanku su prisustvovali i ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar unutrašjnih poslova Nebojša Stefanović, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i generalni sekretar predsednika Nikola Selaković.

Pogledajte rezultate

(VIDEO) Misteriozna organizacija iz "Da Vinčijevog koda": Rade u tajnosti, ima ih jako malo, a kada zgreše SUROVO SE SAMOKAŽNJAVAJU

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Haradinajeve gazde poslale čestitku nakon njegove ostavke: Predsednik Srbije raskrinkao Ramušev plan! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jul.2019

Haradinaj je juče podneo ostavku, a kao razlog naveo je to što je dobio poziv Specijalnog suda u Hagu kao osumnjičeni...Američki Stejt department pozdravio je danas odluku Ramuša Haradinaja da sarađuje sa Specijalnim tužilaštvom za zločine OVK u Hagu...- Sjedinjene Države čestitaju mu na tome...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.