Aleksandar Vučić na konferenciji Ka bezbednijoj Srbiji: Nikome nećemo dozvoliti da ponižava Srbiju i gazi! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Okt.2018, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Vučić na konferenciji "Ka bezbednijoj Srbiji": Nikome nećemo dozvoliti da ponižava Srbiju i gazi! (FOTO)

Predsednik je otvorio konferenciju u Beogradu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas konferenciju u Beogradu pod nazivom "Ka bezbednijoj Srbiji".

On se obratio učesnicima konferencije i predstavio im bezbednosne izazove koji su stavljeni pred našu državu, ali i sva ostala pitanja koja su važna za građane Srbije.

- Modernizujemo i naoružanje, ali i znanje naših stručnjaka. Nastavićemo da unapređujemo vojsku i policiju, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << građani imaju veliko poverenje u njih. Nalazimo se na evropskom putu i jedna smo od zemalja sa najvećim ekonomskim rastom i sve smo u boljem ekonomskom položaju, što omogućava da poboljšavamo ove sektore - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić osvrnuo se i na period od proteklih 18. godina koje su prošle od 5. oktobra, ali i o borbenoj gotovosti srpske vojske u prethodnim danima.

- Razorili smo svoju ekonomsku supstancu i prepustili istoriji sve, ali mi sada idemo napred, ne nazad. Naporno i marljivo radimo i nastavljamo tako. Istoričari će pisati o tome, ali mi ne želimo da iza nas ostane samo pisanje, već da uradimo nešto za našu državu, iako se to nekima u politici ne dopada.  Što se tiče borbene gotovosti, moralo je tako. NATO se pravio da ne zna o čemu se radi, pogažen je Briselski sporazum. Smatram da u ovom trenutku ne postoji neposredna opasnost, ali Dačić je u pravu kada kaže da se to nikad ne zna, ali ne možemo držati vojsku stalno u pripravnosti. Mene više plaše njihove lude ideje i ono što im pada na pamet  - rekao je predsednik.

Predsednik Srbije odgovarao je novinarima na pitanja o najaktuelnijim problemima u društvu i tom prilikom ukazao na to da će se otkriti svi počinioci koji su učestvovali u napadu na navijače Zvezde, ali i na to da će penzioneri osetiti boljitak već sredinom novembra.

- Uvećane penzije stići će svima otprilike oko 10. ili 15. novembra. Država će nastaviti da pomaže penzionerima i jednokratnim davanjima, ali će im ovo povećanje u novembru značiti izuzetno. Oni sa višim penzijama najviše će osetiti porast - objasnio je predsednik.

- Gledaćemo kako da očuvamo mir i stabilnost u zemlji i regionu i gledaćemo da izgradimo prijateljstva sa mnogim međunarodnim činiocima i tako obezbedimo očuvanje mira i stabilnosti. Važno je da brzo delujemo, jer nema vremena za čekanje, ali ne nervozno, jer ne treba davati povod nikome za bilo kakav sukob. U miru ćemo prestići sve i nikome nećemo dozvoliti da ponižava Srbiju i gazi - zaključio je predsednik Vučić.

Predsednik Srbije je istakao da naša država ima odličnu saradnju sa Kinom i da će ta saradnja biti još bolja i da njihove kompanije učestvuju u velikom broju u našoj privredi, a to će doneti bolju ekonomsku sigurnost.

- Čovek kad utoli glad, prva i najvažnija potreba mu je sigurnost i bezbednost. Jedan od ključnih uslova bezbednosti jeste ekonomski napredak u zemlji, ali i regionu. Moramo da pokušamo unutrašnjim dijalogom i međunarodnim konsenzusom da unapredimo to pitanje. Moja obaveza je da na to javno ukažem i da se svi posvete javnom interesu i nacionalnoj bezbednosti - rekao je na predsednik na otvaranju konferencije.

Na panelu "Nacionalna bezbednost Srbije" govoriće premijerka Srbije Ana Brnabić, na panelu "Regionalna bezbednost" učestvovaće ministar odbrane Aleksandar Vulin, dok će na panelu "Globalna bezbednost" jedan od govornika biti direktor policije Vladimir Rebić.

Na konferenciji koju organizuje udruženje građana "Nacionalna avangarda", između ostalih, učestvovaće i direktor nacionalne akademije za bezednost BIA Dragan Simeunović, ambasador Italije Karlo lo Kašo, ambasador Kine Li Manćang.

Cilj konferencije je podizanje nivoa bezbednosne kulture građana Srbije, kao i da se pokaže da je uloga civilnog sektor u tome nezaobilazna. Namera organizatora je da ukaže i na presudnu važnost uloge države u stvaranju bezbednosne politike društva bez koje se civilni sektor ne može uspešno baviti bezbednošću.

Pratite nas na našem instagramu Srbijadanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Uvek smo spremi da stavimo do znanja da Srbiju niko neće moći da gazi i da je ponižavaju

Izvor: Beta Video, 05.Okt.2018

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na konferenciji ``Ka bezbednijoj Srbiji`` govorio o tome da postoji nekoliko faktora bezbednosti. ``Naša politika je politika mira, rada, budućnosti, sa tom politikom ćemo nastaviti.. Uvek smo spremi da stavimo do znanja da Srbiju niko neće moći...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.