UZBUNA U OSLU! Norveška proglasila najviši nivo opasnosti, služba bezbednosti češlja uzduž i popreko!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2022, 22:04

UZBUNA U OSLU! Norveška proglasila najviši nivo opasnosti, služba bezbednosti češlja uzduž i popreko!

Situacija nimalo nije naivna

U Norveškoj je proglašen najviši nivo opasnosti od terorizma nakon što su dve osobe ubijene noćas u masovnoj pucnjavi.

Norveška služba bezbednosti PST veruje da je osumnjičeni za pucnjavu radikalizovani islamista sa istorijom mentalnih bolesti i nasilnog ponašanja.

Iz PST je danas saopšteno da je 42-godišnji norveški državljanin, poreklom iranski Kurd, koji je u Norvešku stigao kao dete, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poznat bezbednosnim službama od 2015. godine, prenosi londonski dnevnik Gardijan.

Iz norveške službe bezbednosti je potvrđeno da je osumnjičeni, koji je imao "dugu istoriju nasilja i pretnji", bio na radaru PST zbog "radikaliizovanog ponašanja i članstva u islamističkoj ekstremističkoj mreži".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.