UZBUNA, PANIKA I NEMOĆ USRED KORONE: Hrvatska vlada u ratu sa farmaceutima pokušava da skupi pare za lekove

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2020, 10:13

UZBUNA, PANIKA I NEMOĆ USRED KORONE: Hrvatska vlada u ratu sa farmaceutima pokušava da skupi pare za lekove

Zdravstveni sistem zemlje je finansijski neodrživ i sada prete dramatične posledice

Posle najave veledrogerija da će danas obustaviti isporuku lekova za većinu bolnica zbog enormnog duga od oko pet milijardi kuna (oko 660 miliona evra), ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš kaže da će vlada učiniti sve da do nestašice lekova ne dođe.

Predstavnici veledrogerija juče su demonstrativno napustili sastanak sa Berošem i ministrom finansija Zdravkom Marićem, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << im, kako su rekli nakon sastanka, nije ponuđeno nikakvo rešenje.

Ministar je za zagrebačke medije rekao da se od početka mandata ove Vlade govori da je zdravstveni sistem zemlje finansijski neodrživ i da su ti problemi poznati decenijama. A, onda je, rekao je, došla korona kriza.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.