UZBUNA! ISLAMSKA DRŽAVA PREUZELA ODGOVORNOST ZA NAPAD: Ubijeno pet vojnika, četvorica ranjena!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2022, 18:51

UZBUNA! ISLAMSKA DRŽAVA PREUZELA ODGOVORNOST ZA NAPAD: Ubijeno pet vojnika, četvorica ranjena!

Novi napadi terorističke organizacije

Islamska država danas je preuzela odgovornost za smrtonosni napad u kojem je u sredu, na Sinajskom poluostrvu ubijeno pet egipatskih vojnika, a četvorica ranjena, saopštila je ta ekstremistička organizacija na svom Telegram kanalu.

Otkako je pokrenuta velika operacija protiv pobunjenika 2018. godine, Egipat je pojačao bezbednosnu kontrolu nad naseljenim priobalnim područjima severnog Sinaja. Međutim, sporadični napadi ekstremista povezanih sa Islamskom državom ipak su nastavljeni, prenosi Rojters.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Islamska država preuzela odgovornost za napad u kojem je ubijeno pet vojnika u Egiptu

Izvor: Danas, 14.Maj.2022

Ogranak ekstremističke grupe Islamske države u Egiptu danas je preuzeo odgovornost za napad u kojem je ubijeno najmanje pet vojnika u nemirnom delu Sinajskog poluostrva.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.