UZ KAVČANINA UHAPŠEN BIVŠI POLICAJAC: Privedeni po Interpolovoj poternici, sređivao kriminalcu lažna dokumenta

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2021, 13:25

UZ KAVČANINA UHAPŠEN BIVŠI POLICAJAC: Privedeni po Interpolovoj poternici, sređivao kriminalcu lažna dokumenta

Tri osobe juče uhapšene u Banjaluci

Tri osobe uhapšene su juče na području Banjaluke zbog organizovanog kriminala, a među njima je lice za kojim je Interpol Crne Gore raspisao crvenu poternicu.

Uhapšeni su pripadnik Kavačkog klana Almir Jahić, te bivši policajac Dalibor Ćurlik i Ljuban Poletan zbog sumnje da su pomagali Jahoviću.

Ćurlik je, kako se nezavnično saznaje, posredovao u sređivanju lažnog identiteta i pribavljanju lažnog pasoša >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za Jahovića za kojim je bila raspisana poternica Interpola Crne Gore.

Iz MUP-a Republike Srpske je saopšteno da su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet juče na području grada Banjaluka lišili slobode lica D.Ć, P.LJ. i A.J zbog osnova sumnje da su počinili krivična dela organizovani kriminal u vezi sa krivičnim delima falsifikovanje isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

- Za licem inicijala A.J. je Interpol Crne Gore 24. aprila prošle godine raspisao crvenu poternicu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična dela osnivanje kriminalne organizacije, ubistvo u pokušaju i nezakonito držanje vatrenog oružja i eksplozivnih naprava - kazali su iz MUP-a RS.

Nakon kriminalističke obrade ova lica će uz izveštaj o počinjenim krivičnim delima biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu BiH.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.