UVODI SE TREĆA DOZA VAKCINE: Srpski stručnjaci prelomili - evo kome će biti preporučena

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2021, 17:33

UVODI SE TREĆA DOZA VAKCINE: Srpski stručnjaci prelomili - evo kome će biti preporučena

Na upravo završenoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da se omogući davanje treće doze posebno rizičnim grupama.

Treća doza će biti preporučena za građane koji boluju od određenih sistemskih i drugih bolesti.

Iako je prvobitno planirano da Krizni štab zaseda 1. avgusta zbog treće doze vakcine, datum je pomeren, a na današnjem sastanku je bila analizirana situacija o porastu broja zaraženih.

Iako su naši stručnjaci upozoravali da bi četvrti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << talas korona virusa mogao da dođe na jesen, sudeći po brojkama, korona se poprilično zahuhtala i to ranije. Prema dnevnim presecima zaraženih, praktično od početka jula nema brojke ne padaju ispod sto.

Poslednji dan kada smo imali manje od 100 zaraženih bio je 4. jul kada je novoobolelih u Srbiji bilo 77. Već sledećeg dana ta cifra se popela na 110 i od tada se nije spustila već je samo nastavila da raste.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.