UST: Konačni predlog ustavnih amandmana grantuje nezavisnost pravosudja

Izvor: Beta Video, 29.Nov.2018, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UST: Konačni predlog ustavnih amandmana grantuje nezavisnost pravosudja

BEOGRAD - Predsednica Upravnog odbora nedavno osnovanog Udruženja sudija i tužilaca Srbije (UST) Ivana Josifović ocenila je danas za agenciju Beta ,da konačni predlog ustavnih amandmana u obasti pravosudja može da garantuje nezavisnost i samostalnost pravosudja. Josifović je za agenciju Beta kazala da se UST zalaže za reformu pravosudja i da su njihovi članovi bili protiv prvog predloga ustavnih amandmana, ali da je u konačnoj verziji napravljen pomak koji za njih prihvatljiv.Neslaganje sa kolegama oko amandmana bio je razlog da se u septembru osnuje UST. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...






Povezane vesti

Josifović : Mi smatramo da ovde postoji blans

Izvor: Beta Video, 29.Nov.2018

BEOGRAD - Predsednica Upravnog odbora nedavno osnovanog Udruženja sudija i tužilaca Srbije (UST) Ivana Josifović rekla je pet članova iz VSS koje bira struka mogu biti garant nezavisnosti, ako budu birani po jasnim kriterijumima i pravilima.(CH2)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta Video. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta Video. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.