USPRS pisao Siniši Malom: Izjednačite koeficijente u prosveti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2020, 11:57

USPRS pisao Siniši Malom: Izjednačite koeficijente u prosveti

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) uputila je danas otvoreno pismo ministru finansija Siniši Malom u kojem zahteva hitno izjednačavanje koeficijenta za zaposlene u ustavama obrazovanja shodno stepenu stručne spreme i uvođenje koeficjenata do uvođenja platnih razreda.

U pismu se navodi da je minimalna zarada u Srbiji često nedostižna, pa da je to slučaj i za deo zaposlenih u obrazovanja.

Kako se navodi, minimalna zarada će biti uvećana na 32.126 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dinara, ali se javnosti ne govori da je minimalan iznos po radnom satu 172 dinara (neto), pa minimalna zarada varira po mesecima.

Za mesec sa 160 radnih sati je 27.606 dinara, za mesec sa 168 radnih sati 28.986, za mesec sa 176 radnih sati 30.367 i za mesec sa 184 radna sata 31.747 dinara, naveo je USPRS.

Dodaje se da plate zaposlenih u ustanovama obrazovanja angažovanih na poslovima higijene i održavanja škole, administrativnim i knjigovodstvenim radnicima često budu niže od minimalne zarade u Srbiji, a daleko niže od prosečne plate.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije zahteva povećanje plate i uvodjenje platnih razreda

Izvor: Danas, 19.Okt.2020

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije uputila je otvoreno pismo ministru finansija Siniši Malom u kome zahteva hitno izjednačavanje koeficijenata za zaposlene u obrazovanju prema stepenu stručne spreme, kao i njihovo povećanje do uvođenja platnih razreda.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.